Dessers passeert Van Hooijdonk en vergroot nu al kans op 'Europese titel'

Reacties

Cyriel Dessers mag zich sinds donderdagavond de meest trefzekere Feyenoorder ooit noemen in een Europees hoofdtoernooi in één seizoen. De Nigeriaans-Belgische aanvaller maakte tegen Olympique Marseille kort na rust zijn tweede doelpunt van het duel.

Dessers passeert Van Hooijdonk en vergroot nu al kans op 'Europese titel'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 2
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Dessers profiteerde al na tien seconden in de tweede helft optimaal van een enorme fout in de opbouw bij Marseille en maakte de 3-2 voor Feyenoord. Daarmee kwam de van Racing Genk-gehuurde spits op tien doelpunten in het hoofdtoernooi van de Conference League.

Met dat aantal passeert Dessers Pierre van Hooijdonk en Lex Schoenmaker als het gaat om meeste doelpunten voor Feyenoord tijdens een hoofdtoernooi in één Europees seizoen. Van Hooijdonk vond negen keer het net tijdens de succesvolle UEFA Cup-campagne in seizoen 2001/02 en Schoenmaker was even zo vaak trefzeker in het seizoen 1973/74, toen Feyenoord de UEFA Cup-finale won ten koste van Tottenham Hotspur.

Door zijn productieve optreden tegen Marseille doet Dessers al een serieuze gooi naar de topscorerstitel in de Conference League. De spits neemt door zijn treffers afstand van Tammy Abraham (AS Roma), die voor het andere halve finale-duel met Leicester City eveneens op acht doelpunten stond. Dessers startte zijn Europese seizoen nog met een goal in de Champions League-kwalificatie voor Genk tegen Shakhtar Donetsk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.