Gouden Bal Quiz: prestigieuze verkiezing kleurt weer oranje

Reacties

De Gouden Bal-verkiezing heeft maandagavond voor het eerst sinds jaren weer een Nederlandse tint. Daarom een quiz over spelers die in het verleden werden genomineerd voor de prestigieuze verkiezing.

Gouden Bal Quiz: prestigieuze verkiezing kleurt weer oranje
© Pro Shots

Na drie jaar zonder Nederlandse inbreng tijdens de Gouden Bal-verkiezing, in 2015 eindigde de laatste Nederlander als 21ste, is de strijd om de Ballon d'Or dit jaar weer oranje gekleurd. Met het Liverpool-duo Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum en (voormalig) Ajacieden Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn er liefst vijf landgenoten genomineerd. Bovendien verdiende met Dusan Tadic ook nog een buitenlander een nominatie namens een Nederlandse club.

Naar aanleiding van die ongekende Nederlandse weelde doken we in de historie van de Gouden Bal-verkiezing en zetten we alle Nederlanders én buitenlanders in Nederlandse dienst op een rij die ooit een plek kregen in de einduitslag van de Gouden Bal-verkiezing. Dat leverde een lijst van 125 namen op, maar daar zitten heel veel dubbele tussen. Het aantal antwoorden dat je in moet vullen, is dus aanzienlijk lager. We helpen je op weg door ook de club(s) te vernoemen. Veel plezier!

* Spelers met een sterretje zijn buitenlanders.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.