Gomes maakt Watford blij en stelt voetbalpensioen toch uit

Reacties

Heurelho Gomes heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw eenjarig contract bij Watford. Lang leek het erop dat de 38-jarige doelman na het aflopen van zijn verbintenis zou stoppen, maar de Premier League-club heeft hem kunnen overhalen om toch nog een jaar door te gaan.

Gomes maakt Watford blij en stelt voetbalpensioen toch uit

De inmiddels 38-jarige Gomes is nog altijd enorm populair bij de achterban van Watford, terwijl hij afgelopen seizoen slechts tweede keuze was. Wel mocht hij de bekerduels van de Engelse club keepen. De Braziliaan mocht lang hopen op de winst van de FA Cup, maar in de finale was Manchester City uiteindelijk veel te sterk: 6-0.

Doordat zijn contract eind juni afliep werd er lang gespeculeerd over de vraag of Gomes zou gaan stoppen. Manager Javi Gracia bracht hem aan het twijfelen. 'Heurelho is een geweldige doelman. Ik hoop nog langer met hem te mogen blijven werken', zei hij eerder.

Gomes begon zijn carrière bij Cruzeiro en vertrok in de zomer van 2004 naar PSV, waar hij uitgroeide tot een van de beste keepers van de Eredivisie. Tottenham Hotspur haalde hem medio 2008 naar Engeland en sinds 2014 komt Gomes, die op huurbasis nog even speelde voor 1899 Hoffenheim, uit voor Watford.

In totaal heeft Gomes 157 officiële duels voor Watford achter zijn naam staan en 195 in de Premier League. De Braziliaanse sluitpost is ook twaalfvoudig international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Watford
Meer over Watford
Meer Gomes
Meer over Gomes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.