Manchester City sloopt Watford op Wembley en schrijft geschiedenis

Reacties

Manchester City heeft een geweldig seizoen zaterdag het gewenste slotakkoord gegeven. De ploeg van Pep Guardiola veegde in de FA Cup-finale Watford van de mat en schreef geschiedenis.

Manchester City sloopt Watford op Wembley en schrijft geschiedenis
Manchester City
Manchester City
6 - 0
Watford
Watford

City legde eerder beslag op de Carabao Cup en de landstitel en kon zaterdag de eerste Engelse ploeg ooit worden met de nationale treble op de naam. Watford hoopte deze unieke prestatie te kunnen verstoren en met voormalig PSV-lieveling Heurelho Gomes in zijn vermoedelijk laatste wedstrijd voor de club op doel, begonnen de Londenaren goed aan de eindstrijd op een sfeervol Wembley.

Roberto Pereyra had de underdog in de elfde minuut op voorsprong moeten zetten. De Argentijn werd na een snelle tegenaanval vrijgespeeld door Gerard Deulofeu, maar slaagde er niet in om City-doelman Ederson te passeren. Een kwartier later was het aan de overkant wel raak. Raheem Sterling bediende met een kopbal David Silva, die Gomes kansloos liet en zijn eerste goal sinds eind december maakte. De middenvelder van City stond al 27 wedstrijden droog.

Zeven minuten voor rust verdubbelde City zijn marge. Gabriel Jesus dacht dat hij op het scoreformulier verscheen, maar op de doellijn vond Sterling het nodig om de bal nog hard binnen te rammen. De flauwe actie had geen effect op de feestvreugde van City. De voetbalmachine van Guardiola was heer en meester en maakte er na de onderbreking helemaal een show van.

Tien minuten in de tweede helft kwam Kevin De Bruyne in het veld voor Riyad Mahrez en de Belg zorgde kort na zijn entree voor de beslissing. De Bruyne bleef na een passje van Jesus oog in oog met Gomes erg rustig, stuurde de keeper naar de grond en schoot de bal vervolgens in het verder lege doel. Toen Jesus er vervolgens zelf 4-0 van maakte, begon het erg pijnlijk te worden voor Watford. De Bruyne miste een grote kans op zijn tweede treffer door van dichtbij over te schieten.

Het verzet van Watford, dat toch mag terugkijken op een schitterend voetbaljaar, was volledig gebroken. De ploeg van Javi Gracia moest zich beperken tot verdedigen, maar kon niet voorkomen dat er nog twee City-goals bij kwamen. Sterling scoorde nog tweemaal en daarmee boekte City de grootste overwinning ooit (een evenaring van het Bury-record uit 1903) in een FA Cup-finale. Guardiola kan langs de kant nauwelijks geloven wat hij op het veld heeft neergezet. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.