Voormalig PSV-lieveling Gomes plant droomafscheid bij Watford

Reacties

Heurelho Gomes droomt van FA Cup-succes, nu zijn afscheid in Engeland aanstaande is. De 38-jarige goalie stopt zeer waarschijnlijk na dit seizoen en speelt zaterdag mogelijk al zijn laatste thuiswedstrijd voor Watford.

Voormalig PSV-lieveling Gomes plant droomafscheid bij Watford

De nummer acht van Engeland speelt dan in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi tegen Crystal Palace. Voor de winnaar van dat duel komt Europees voetbal een stuk dichterbij. Watford kan Europees voetbal bovendien met wat mazzel ook nog afdwingen via de Premier League. Dan moet de ploeg zevende worden en hopen dat Manchester City of Manchester United de FA Cup wint.

Op de prestaties in de competitie heeft de 38-jarige Braziliaan geen invloed, al tijden niet meer. De ex-PSV'er is zijn plek onder de lat halverwege vorig seizoen verloren en moet het dit seizoen hebben van speeltijd in de Engelse bekertoernooien. Toch is er geen sprake van frustratie bij Gomes, vertelt hij tegenover de clubmedia: 'Het zijn vijf geweldige jaren geweest. Ik stel nooit doelen, want dat limiteert je in je ambitie. Maar we hebben de kans om Europees voetbal te halen en dat zou meer zijn dan iedereen van ons verwacht had. Zo eindigen, zou erg speciaal zijn.'

Gomes tekende in 2014 bij Watford en verliet Tottenham Hotspur toen transfervrij. The Hornets waren in het seizoen daarvoor nog dertiende geworden in het Championship en promoveerden in het eerste seizoen met Gomes naar de Premier League. En nu is de club dus opgeklommen naar de subtop. 'Toen ik hier kwam, waren de faciliteiten nog niet zo goed. Maar ik heb gezien hoe dit een van de beste clubs van de Premier League is geworden. De manier waarop alles veranderd is, is geweldig; het stadion, het trainingscomplex.'

De twaalfvoudig Braziliaans international speelde tussen 2004 en 2008 bij PSV en werd vier keer op rij landskampioen met de Eindhovenaren. Hij kende uiteindelijk een pijnlijk afscheid bij PSV na ruzie met de clubleiding. 'Jan Reker eruit of ik eruit', zei Gomes destijds in een spraakmakend interview met VI.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.