Goedkope strafschop in Venlo helpt Heracles aan derde zege op rij

Heracles Almelo heeft de knappe thuisoverwinningen tegen Ajax (1-0) en Fortuna Sittard (6-0) een goed vervolg gegeven in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. De ploeg van Frank Wormuth maakte zeker geen goede indruk in Limburg, maar schreef dankzij een goedkope strafschop wel weer drie punten bij aan het totaal.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 1
Heracles Almelo

De eerste competitiewedstrijd van de 23ste speelronde in de Eredivisie kende een dramatisch begin. Al in de zesde minuut raakte Jerold Promes ogenschijnlijk zwaar geblesseerd, na een onschuldig duel met Heracles-aanvaller Joey Konings. Konings mocht spelen omdat Adrián Dalmau, die vorige week vier keer scoorde tegen Fortuna Sittard en werd gekozen tot VI's Speler van de Week, in Venlo ontbrak door een schorsing.

Het spel lag door de blessurebehandeling van Promes zo'n twintig minuten stil en na de onderbreking waren de eerste kansen voor de bezoekers. Kristoffer Peterson vond twee keer VVV-keeper Lars Unnerstall op zijn pad en aan de overkant had Janis Blaswich een goede redding in huis bij een poging van Patrick Joosten. Joosten schoot later in de eerste helft na een geweldige individuele actie nog slordig naast.

VVV kreeg ook in de tweede helft de beste kansen om op voorsprong te komen. Een kopbal van Christian Kum belandde in de handen van Blaswich, Dario Van den Buijs greep goed in toen Peniel Mlapa alleen op de keeper afstormde en Tino-Sven Susic schoot recht op de vuisten van de uitblinkende Blaswich. VVV verzuimde dus om de score te openen en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd.

Acht minuten voor tijd kreeg Heracles een discutabele penalty. Nils Röseler zette zijn hand in de rug van Lerin Duarte, die na het voelen van het contact gewillig naar de grond ging. Er leek niet heel veel aan de hand te zijn, maar scheidsrechter Erwin Blank floot voor een strafschop en de VAR zag geen reden om deze beslissing te corrigeren. Mohammed Osman maakte vanaf elf meter geen fout en tekende zo voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door de derde overwinning op rij komt Heracles nu op de vijfde plek in de Eredivisie terecht. VVV blijft op de achtste plek staan en kan later dit weekend worden ingehaald door FC Groningen, ADO Den Haag en/of Fortuna Sittard.