'Goed? Het beste zou zijn als dit allemaal niet was gebeurd'

Valencia-voorzitter Amadeo Salvo heeft de geruchten dat de verbannen verdediger Adil Rami (27) op weg is naar AC Milan bevestigd, maar benadrukt ook dat de drie partijen nog geen akkoord hebben bereikt.

'Goed? Het beste zou zijn als dit allemaal niet was gebeurd'

Eind vorige maand werd Rami door trainer Miroslav Djukic uit de selectie gezet nadat hij zich kritisch had uitgelaten over zijn trainer en ploeggenoten. Het conflict lijkt er nu voor te gaan zorgen dat de Fransman Valencia de rug gaat toekeren. 'We komen dichter tot elkaar in de onderhandelingen, maar in de voetballerij kan alles gebeuren', waarschuwt Salvo desondanks.

Mocht de deal rondkomen, waar het wel op lijkt, dan houdt de voorzitter van de club uit de sinaasappelstad er een dubbel gevoel aan over. 'Een goede oplossing? Dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Het beste voor Valencia zou zijn als we al onze goede spelers houden en dat dit allemaal niet was gebeurd. Maar gezien de ontstane situatie denken we dat dit een goede afwikkeling is.'

Rami liet naar aanleiding van de slechte seizoenstart van zijn club weten dat zijn relatie met Djukic slecht was. 'Hij is niet iemand die recht in je gezicht zegt wat hij van je vindt.' En over zijn ploeggenoten zei hij: 'We zijn met David Albelda, Roberto Soldado en Tino Costa spelers kwijtgeraakt die geen blad voor de mond namen. Nu zitten er in de kleedkamer alleen nog maar spelers die de waarheid niet vertellen.'

Naar verluidt gaat AC Milan, waar ook Nederlanders Nigel de Jong en Urby Emanuelson spelen, Rami vanaf januari huren tot het einde van het seizoen. Daarna zouden ze hem in de zomer voor een nog onbekend bedrag over kunnen nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen