Djukic kraakt 'mentaal zwak' Valencia: 'Alles gaat fout'

Trainer Miroslav Djukic van Valencia was aangeslagen na de 0-3 nederlaag in de Europa League tegen Swansea City. Voor Valencia was het alweer de vierde verliespartij op rij.

Djukic kraakt 'mentaal zwak' Valencia: 'Alles gaat fout'

Valencia kwam thuis tegen Swansea al na tien minuten met tien man te staan, nadat Adil Rami rood kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken Wilfried Bony. Djukic weigert die rode kaart als excuus te gebruiken voor de kansloze nederlaag. 'Ik ga niet om de steun van de supporters vragen, want ik vind niet dat mijn spelers die steun verdienen', aldus de Servische coach.

Het verlies tegen Swansea bevestigde de dramatische seizoenstart van Valencia. In de competitie verloren Los Che van Real Betis (3-1), Barcelona (2-3) en Espanyol (3-1). Alleen van Málaga (1-0) werd gewonnen, waardoor Valencia na vier speelronden zestiende staat in de Primera Division.

Volgens Djukic kan zijn team niet met tegenslagen in een wedstrijd omgaan. 'In mentaal opzicht zijn we bijzonder zwak', stelt de Servische trainer. 'We beginnen altijd met de juiste intenties aan een wedstrijd, maar als er iets fout gaat, zoals die rode kaart tegen Swansea, gaat gelijk alles fout.'

Djukic werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Ernesto Valverde, maar er wordt al aan de stoelpoten van de Serviër gezaagd. 'Ik ben niet bang om mijn baan te verliezen', spreekt Djukic zich uit. 'Het enige wat me beangstigt is het beeld dat dit seizoen van Valencia naar buiten komt.'

Symbolisch
De 0-3 van donderdagavond stond voor zowel Valencia als Swansea symbool voor de sportieve ontwikkeling van de afgelopen jaren. Toen Valencia in 2002 kampioen van Spanje werd, speelden The Swans namelijk in de vierde divisie van Engeland. Swansea schoot in de jaren daarna als een vuurpijl omhoog in de Engelse voetbalpiramide, terwijl Valencia na de landstitel van 2004 sportief de aansluiting met Barcelona en Real Madrid definitief verloor.

De gestage achteruitgang van Valencia vindt zijn oorsprong in de financiële problemen, waardoor de club jaarlijks genoodzaakt is grote namen te verkopen. Afgelopen zomer werd Roberto Soldado voor dertig miljoen euro aan Tottenham Hotspur verkocht. Eerder moest Valencia min of meer gedwongen afscheid nemen van grote namen zoals David Silva, Juan Mata, David Villa en Jordi Alba.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen