Djukic verwijdert kritische Rami uit selectie van Valencia

Adil Rami is door trainer Miroslav Djukic uit de selectie van Valencia gezet voor het duel met Granada van woensdag. Djukic geeft met die maatregel repliek op de kritiek die Rami in de media op zijn functioneren uitte.

Djukic verwijdert kritische Rami uit selectie van Valencia

Valencia is onder Djukic, die afgelopen zomer overkwam van Real Valladolid, dramatisch aan het seizoen begonnen. Met zes punten uit vijf duels staat Valencia elfde in de Primera Division, terwijl Los Che donderdag in de Europa League thuis met 3-0 verpulverd werden door Swansea City. Rami stond aan de basis van die nederlaag, want hij werd al na tien minuten met een rode kaart van het veld gestuurd vanwege het neerhalen van de doorgebroken Wilfried Bony.

Rami trok naar aanleiding van de zwakke seizoenstart fel van leer tegen zijn trainer. 'Hij is op dit moment de kapitein van het schip, maar hoe de situatie aan het einde van het seizoen is, merken we vanzelf. Mijn relatie met Djukic is niet goed. Hij is niet iemand die recht in je gezicht zegt wat hij van je vindt', zei de Franse verdediger. Rami haalde ook uit naar zijn ploeggenoten. 'We zijn met David Albelda (gestopt), Roberto Soldado en Tino Costa (beiden verkocht) spelers kwijtgeraakt die geen blad voor de mond namen. Nu zitten er in de kleedkamer alleen nog maar spelers die de waarheid niet vertellen.'

Djukic greep na Rami's uitbarsting in de Spaanse media direct in. 'Met de volledige steun van de club heeft Djukic besloten om Rami uit de wedstrijdselectie te verwijderen. Het belang van Valencia gaat altijd voor het belang van welk individu dan ook. Oriol Romeu zal Rami vervangen in de selectie', aldus een officiële verklaring van Valencia.

Of de uitsluiting van Rami beperkt blijft tot het duel met Granada valt te bezien.  De 27-jarige verdediger staat sinds medio 2011 onder contract bij Valencia en is doorgaans basisspeler. Daardoor is Rami uitgegroeid tot een vaste naam in de Franse selectie van bondscoach Didier Deschamps.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen