Goaltjesdief Meunier redt PSG op bezoek bij Dijon

Paris Saint-Germain is op bezoek bij Dijon diep in de extra speeltijd ontsnapt aan puntenverlies. Thomas Meunier bezorgde de koploper van de Ligue 1 zaterdag een 1-2 overwinning. Het was niet voor het eerst dit seizoen dat de Belg uitblonk.

Vanwege een lichte knieblessure ontbrak Edinson Cavani bij PSG, dat daardoor aantrad met Neymar, Kylian Mbappé en Ángel Di María in de aanval. De grootste kans van de bezoekers in de eerste helft kwam van Dani Alves, die als middenvelder speelde. Op slag van rust spatte zijn vrije trap uiteen tegen de lat.

Na de hervatting kreeg PSG enkele grote kansen. Marquinhos en met name Mbappé hadden hun vizier echter niet op scherp staan, waardoor Dijon op weg naar een stunt leek in het eigen Stade Gaston Gérard, maar Meunier besloot anders. Uit de rebound zorgde hij voor de verlossende 0-1. De goal van Meunier leek uiteindelijk maar één punt waard te zijn, want in de 88ste minuut zorgde Jeannot met een fantastische volley voor 1-1.

Meunier besloot echter anders, want diep in de extra speeltijd zorgde hij met een van richting veranderd schot voor 1-2. Meunier is bezig aan een geweldig seizoen, want de Belg was in tien wedstrijden voor club en land betrokken bij liefst veertien doelpunten. De verdediger scoorde zeven keer en was goed voor zeven assists.

Zijn goals tegen Dijon waren drie punten waard, waardoor Paris Saint-Germain nu zes punten voorsprong heeft op nummer twee AS Monaco dat vrijdagavond met 3-2 verloor bij Olympique Lyon. Woensdag komt PSG weer in actie. Dan gaat de ploeg van trainer Unai Emery op bezoek bij Anderlecht in de Champions League.