Giggs houdt de eer aan zichzelf en stapt op als bondscoach van Wales

Reacties

Ryan Giggs is opgestapt als bondscoach van Wales. De voormalig sterspeler van Manchester United was al anderhalf jaar niet meer in functie vanwege de vermeende mishandeling van zijn ex-vriendin en haar zus.

Giggs houdt de eer aan zichzelf en stapt op als bondscoach van Wales
© Pro Shots

Dat betekent dat Giggs de eer aan zichzelf houdt en definitief niet als bondscoach naar het WK in Qatar gaat. In augustus staat de rechtszaak op de rol, waarna de voetbalbond een besluit over zijn toekomst zou nemen. Giggs, die de aantijgingen altijd heeft ontkend, heeft besloten de uitspraak niet af te wachten en zijn contract in te leveren.

'Het was een eer en een voorrecht om mijn land te leiden', zegt Giggs in een officiële verklaring. 'Maar ik wil niet dat de voorbereiding op het WK wordt beïnvloed of in gevaar wordt gebracht door de aanhoudende belangstelling voor deze zaak. Ik ben verdrietig dat we de reis niet samen kunnen voortzetten, want ik weet zeker dat deze getalenteerde groep het land trots gaat maken op het WK.'

Page
Tijdens de afwezigheid van Giggs bezorgde Rob Page Wales het eerste WK-ticket sinds 1958, maar het is nog niet zeker dat de interim-bondscoach ook in Qatar aan het roer staat. Het contract van Page werd aanvankelijk namelijk niet verlengd, meldde The Daily Mail. De FA van Wales gaat in het statement nog niet in op de opvolging van Giggs, maar zegt zijn keuze te waarderen. 'Onze volledige focus ligt nu op het WK.'

Giggs sloot af met de woorden dat zijn trainerscarrière er nog niet op zit. De voormalig assistent van Louis van Gaal bij Manchester United hoopt zijn loopbaan op een later moment voort te zetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.