Gifbeker Norwich City nog niet leeg: Krul leidt nederlaag tegen Leeds in

Reacties

Leeds United heeft zondagmiddag een zeer welkome overwinning geboekt onderin de Premier League. Het Norwich City van doelman Tim Krul slikte op eigen veld een nederlaag.

Gifbeker Norwich City nog niet leeg: Krul leidt nederlaag tegen Leeds in
© Pro Shots
Norwich City
Norwich City
1 - 2
Leeds United
Leeds United

Vorig seizoen maakte Leeds na een afwezigheid van zestien jaar zijn rentree op het hoogste niveau in Engeland en de ploeg van manager Marcelo Bielsa maakte meteen veel indruk. Uiteindelijk eindigde de club als negende, ook omdat de laatste vier duels allemaal een overwinning opleverden. In de huidige jaargang leek Leeds last te hebben van het Second Season Syndrome, want voorafgaand aan het bezoek aan Norwich bezetten The Whites een teleurstellende achttiende plaats in de Premier League. Slechts twee clubs presteerden dit seizoen slechter: Newcastle United en Norwich City.

Norwich City had in de eerste negen duels slechts twee punten gepakt, vijf minder dan Leeds United. Vorige week verloor de gepromoveerde club met liefst 7-0 bij Chelsea, terwijl eerder Liverpool (0-3) en Manchester City (5-0) ook al veel te sterk waren. Zondag tegen Leeds ontliepen beide clubs elkaar niet zoveel, voor rust slaagden beide clubs er nauwelijks in gevaarlijk te worden. Pas in de tweede helft ontbrandde het duel.

Raphinha, die eerder deze maand debuteerde als international van Brazilië en dit seizoen een van de weinig lichtpuntjes is bij Leeds, zette de bezoekers in de 56ste minuut op voorsprong. Twee minuten later had Norwich de stand echter al gelijk getrokken; Andrew Omobamidele kopte fraai binnen uit een hoekschop van Milot Rashica. Weer drie minuten later werd er opnieuw gescoord op Carrow Road en Krul ging daarbij zeker niet vrijuit. Nadat Pascal Struijk de bal had veroverd, kwam de bal via Kalvin Phillips bij Rodrigo terecht en die haalde van grote afstand uit. De bal leek een eenvoudige prooi voor Krul, maar die liet de bal desondanks glippen: 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pijnlijk voor Krul bleek het de winnende treffer te zijn, waardoor Leeds United goede zaken deed onderin de Premier League. Met tien punten uit evenveel duels staat het nog altijd zeventiende, maar de achterstand op nummer vier West Ham United bedraagt slechts zeven punten. Norwich City blijft steken op twee punten en lijkt hard op weg naar het Championship, waar het in 2019 én 2021 als eerste eindigde. In totaal werden liefst achttien van de laatste twintig wedstrijden op het hoogste niveau verloren door The Canaries.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Southampton
38
9
13
16
43-67
-24
40
16
Everton
38
11
6
21
43-66
-23
39
17
Leeds United
38
9
11
18
42-79
-37
38
18
Burnley
38
7
14
17
34-53
-19
35
19
Watford
38
6
5
27
34-77
-43
23
20
Norwich City
38
5
7
26
23-84
-61
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Norwich City
Meer over Norwich City
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer T. Krul
Meer over T. Krul
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.