Antony luistert debuut voor soeverein Brazilië op met doelpunt

Antony heeft zijn debuut voor Brazilië bekroond met een doelpunt. De Ajax-aanvaller kwam donderdag in het WK-kwalificatieduel met Venezuela een kwartier voor tijd binnen de lijnen en bepaalde de eindstand op 1-3.

Venezuela
Venezuela
1 - 3
Brazilië
Brazilië

Brazilië liep in Caracas tegen een snelle achterstand aan. Door een rake kopbal van Eric Ramírez moest de koploper in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep meteen in de achtervolging (1-0). Zonder de geschorste Neymar en de geblesseerde Casemiro bleek dat geen eenvoudige opgave. Pas diep in de tweede helft kopte Marquinhos uit een hoekschop de gelijkmaker binnen.

Met Antony inmiddels in het veld - de Ajacied loste in de 77ste minuut Gabriel Jesus af - stelden de Goddelijke Kanaries orde op zaken. Flamengo-spits Gabriel Barbosa zorgde vijf minuten voor tijd vanaf de stip voor opluchting in het Braziliaanse kamp (1-2). Daarna was het de beurt aan Antony, die tijdens zijn invalbeurt een goede indruk achterliet. De 21-jarige debutant liep een voorzet van Raphinha van dichtbij binnen en bepaalde de eindstand diep in blessuretijd op 1-3.

Door de overwinning blijft Brazilië foutloos in de WK-kwalificatiereeks. De Seleção speelt deze interlandperiode nog tegen Colombia en Uruguay.