Antony gelukkiger dan ooit: 'Een jeugddroom komt uit'

Reacties

Antony is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Brazilië. De 21-jarige rechtsbuiten van Ajax kan zijn geluk niet op, zo schrijft hij op Instagram.

Antony gelukkiger dan ooit: 'Een jeugddroom komt uit'

Antony spreekt van een ‘jeugddroom’ die uitkomt: 'Dit is een van de gelukkigste dagen in mijn leven en in het leven van mijn familie. Het is een lange weg geweest, maar we hebben het gehaald.'

Antony behoort tot de 25-koppige selectie voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Venezuela, Colombia en Uruguay. Die duels staan op het programma voor 8, 10 en 15 oktober. Bondscoach Tite maakte de selectie vrijdag bekend en Antony is de enige nieuwkomer bij de Braziliaanse ploeg.

Voor Erik ten Hag komt de uitnodiging voor Antony niet als een verrassing, zo vertelt hij op de persconferentie voor het duel met FC Groningen: 'Ik weet het al een tijdje'.

Ten Hag is trots op zijn pupil: 'Het is natuurlijk fantastisch. Het is ontzettend eervol om bij de Seleção te zitten. Het is uitzonderlijk om in een land met zo veel topvoetballers tot de selectie te behoren.'

Olympisch goud
De 21-jarige Antony speelde nog nooit een A-interland voor zijn land, maar won in augustus wel de Olympische Spelen. In de finale tegen Spanje werd de rechtsbuiten na 112 minuten naar de kant gehaald door bondscoach André Jardine.

Ten Hag: 'Antony heeft een geweldige Olympische Spelen gehad en werd daar nauwelijks gewisseld. Hij is dus betrouwbaar. Dat liet hij bij Ajax ook weer zien, bijvoorbeeld in de Champions League. Dan is dit misschien wel de logische vervolgstap.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.