Blessurecrisis? Geplaagd Chelsea speelt Norwich op een hoopje

Reacties

Chelsea heeft zaterdag kinderlijk eenvoudig de volgende drie punten gepakt. Norwich City was na één helft al kansloos op Stamford Bridge.

Blessurecrisis? Geplaagd Chelsea speelt Norwich op een hoopje
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
7 - 0
Norwich City
Norwich City

Norwich City-goalie Tim Krul mocht wat extra hoop koesteren op een vervolg van zijn reeks zonder tegengoals. Na twee duels met de nul wachtte immers een aanvallend onthoofd Chelsea als volgende tegenstander. Na acht minuten was die hoop van de Oranje-international al vervlogen. Op een schot van afstand van Mason Mount bleef Krul het antwoord schuldig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met de snelle goal was ook een potentiële zorg verdwenen bij Chelsea. Want het ontbreken van de geblesseerd afgehaakte Romelu Lukaku, Timo Werner en Christian Pulisic had vraagtekens doen rijzen over de schotkracht van de Londense ploeg. The Blues onderstreepten echter juist allesbehalve afhankelijk te zijn van de spitsen. Mount was de zestiende speler die dit seizoen scoorde namens Chelsea.

Callum Hudson-Odoi nam met zijn eerste Premier League-treffer van dit seizoen na achttien minuten de resterende twijfels weg. Op slag van rust deelde Reece James de genadeklap uit aan Krul en co.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De hekkensluiter liep in de tweede helft meer schade op. Ben Chillwell vergrootte de marge na bijna een uur. Daarna ging het van kwaad tot erger bij The Canaries. Een van richting veranderde voorzet van Hudson Odoi leidde in de 62ste minuut tot de 5-0. Drie minuten later moest Norwich verder met tien man na de tweede gele kaart voor Benjamin Gibson.

Krul voorkwam aanvankelijk meer tegengoals door onder meer een inzet van de ingevallen Hakim Ziyech onschadelijk te maken. Ook stopte hij in eerste instantie een strafschop  van Mount, die een tweede kans kreeg omdat de Nederlander te vroeg van zijn lijn was gekomen en die wel greep; 6-0. In de extra tijd maakte de gewezen Vitesse-middenvelder zijn feestmiddag compleet met zijn hattrick. 

Door het overtuigende resultaat heeft Chelsea z'n koppositie in de Premier League bevestigd, waar Norwich City harder op de laatste plaats werd gedrukt.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.