Giakoumakis met hattrick goud waard voor Celtic

Reacties

Georgios Giakoumakis heeft zondag zijn waarde getoond voor Celtic. De Griekse spits maakte een hattrick in de thuiswedstrijd tegen Dundee FC, waardoor zijn ploeg won en weer afstand nam van Rangers FC.

Giakoumakis met hattrick goud waard voor Celtic
© Pro Shots
Celtic
Celtic
3 - 2
Dundee
Dundee

Giakoumakis zal in zijn eerste half jaar in Schotland vooral gebaald hebben. Door meerdere blessures stond de voormalig aanvaller van VVV-Venlo vaker aan de kant dan op het veld. Aan het begin van het nieuwe jaar was Giakoumakis volledig hersteld en scoorde hij in de competitie tegen Heart of Midlothian. Ook in de bekerduels met Alloa Athletic en Raith Rovers was de Griek trefzeker.

Tegen Dundee vijzelde Giakoumakis zijn doelpuntentotaal in één klap op naar zeven. De bezoekers kwamen via Daniel Mullen nog op voorsprong, waarna Giakoumakis in korte tijd twee keer toesloeg. De spits maakte uit de draai de 1-1 nadat de bal uit een voorzet door meerdere ploeggenoten werd gemist. Bij de 2-1 keerde doelman Ian Lawlor een voorzet, waarna Giakoumakis bij de eerste paal raak schoot.

Genoeg voor een zege bleken die goals nog niet, want Dundee kwam na rust weer op gelijke hoogte via Ryan Sweeney. Pas in de slotfase sloeg Giakoumakis opnieuw toe. De Griek bezorgde Celtic de zege door op aangeven van Anthony Ralston bij de eerste paal binnen te koppen voor 3-2. Daardoor nam Celtic afstand van Rangers, dat eerder op de dag niet verder kwam dan 1-1 tegen Dundee United.

Premiership

Stand Premiership 2021/2022

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
26
4
3
78-19
+59
82
2
Glasgow Rangers
33
23
7
3
67-27
+40
76
3
Heart of Midlothian
33
16
9
8
48-33
+15
57
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Celtic
Meer over Celtic
Meer G. Giakoumakis
Meer over G. Giakoumakis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.