Giakoumakis doet wat Haaland niet lukte en troeft Messi af bij MLS-award

Reacties

Georgios Giakoumakis is donderdag verkozen tot Nieuwkomer van het Jaar in de Major League Soccer. De Griekse spits van Atlanta United, in 2021 nog topscorer van de Eredivisie namens VVV-Venlo, troefde onder anderen Lionel Messi af.

Giakoumakis doet wat Haaland niet lukte en troeft Messi af bij MLS-award
© Pro Shots

Giakoumakis kwam in februari voor vier miljoen euro over van Celtic en maakte in zijn eerste jaar bij Atlanta United indruk door zeventien keer te scoren in de MLS. Alleen Denis Bouanga van Los Angeles FC (twintig goals) scoorde vaker in de Amerikaanse competitie.

Die prestatie levert Giakoumakis nu een fraaie eretitel op. Met 45,78 procent van de stemmen bleef de voormalig aanvaller van VVV de andere genomineerden ruim voor. Messi kreeg 27,28 procent van de stemmen, Eduard Löwen werd derde met 15,44 procent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo zijn er dus ook nog verkiezingen die Messi niet wint. Maandag kreeg de 36-jarige Argentijn nog zijn achtste Gouden Bal uitgereikt, die hij vooral dankte aan het winnen van de wereldtitel. Erling Haaland had volgens sommigen meer recht op de trofee.

Bekijk hier al onze video's
Meer MLS
Meer over MLS
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.