Gewapende vrede tussen Dzeko en Fonseca op Roma-vulkaan

Reacties

Edin Dzeko heeft na jaren bij AS Roma afstand moeten doen van de aanvoerdersband. De Bosnische spits bijt op de tanden om de goede vrede te bewaren in de Eeuwige Stad, waar de vulkaan borrelt.

Gewapende vrede tussen Dzeko en Fonseca op Roma-vulkaan
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 0
AS Roma
AS Roma

De pijnlijke uitschakeling in het toernooi om de Coppa Italia door Spezia van 19 januari zette de toch al gespannen verhoudingen bij Roma op scherp. De niet minder pijnlijke nederlaag tegen aartsrivaal Lazio van enkele dagen ervoor had al voor onrust gezorgd.

Na de bekerexit zocht Dzeko de confrontatie met trainer Paulo Fonseca, die tot groot ongenoegen van de spelersgroep de wisselblunder afschoof op teammanager Gianluca Gomber. De Portugese coach was op zijn beurt niet gediend van de bijtende kritiek en nam drastische maatregelen. De spits moest zijn aanvoerdersband inleveren en werd verbannen uit de A-selectie. Zijn naam was niet meer terug te vinden in de wedstrijdselecties.

De naderende transferdeadline bood een oplossing voor de problemen. Internazionale leek het antwoord te zijn op de ongewenste situatie. Het bleef echter bij interesse, geruchten en verhalen over een ruil met Alexis Sánchez. Alle hoop ten spijt, de Bosnische spits moest zich ook na Deadline Day melden in de Italiaanse hoofdstad. Een lijmpoging was noodzakelijk.

Volgens algemeen directeur Tiago Pinto komen dergelijke ruzies in de beste families voor. 'In een club is er een dynamiek die ook in families voorkomen. Families worden alleen maar sterker door het oplossen van problemen', zei de Portugese bestuurder, die geen partij koos. 'Edin is een sterke speler, een fantastische prof met een een enorme ervaring en persoonlijkheid. Fonseca is de leider van het project, heeft het prima gedaan en is de juiste man voor de toekomst van deze club.'

Inmiddels zijn de eerste scherven bijeengeraapt en geplakt. Dinsdag keerde Dzeko terug op het trainingsveld en zat de spits met Fonseca om de tafel. De uitkomst daarvan was positief, al is de aanvoerdersband definitief van de arm van Dzeko verdwenen.

Nota bene tegen Juventus kan de basisplaats voor Dzeko in ere worden hersteld. De Oude Dame werd genoemd als een van de potentiële bestemmingen voor de Bosnische international, over wie nagenoeg elke transferperiode wordt gespeculeerd over een nieuwe uitdaging. De Bosniër zal ongetwijfeld weer zijn beste beentje voorzetten bij de Giallorossi in de wetenschap dat het zijn zaak alleen maar goed zal doen, als hij de komende maanden zich meer onderscheidt op dan buiten het veld.

Fonseca weet op zijn beurt dat hij Dzeko nodig heeft. Zijn positie staat ook na twee zeges in de Serie A nog onder druk. De naam Massimiliano Allegri circuleerde in de Eeuwige Stad. Pinto ontkende gesproken te hebben met de Italiaanse trainer. Maar het adagium 'waar rook is, is vuur' geldt zeker in Rome.

De 21ste speelronde in Serie A:


Vr 5 feb. 2021

Za 6 feb. 2021

Zo 7 feb. 2021

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.