Gevoelige nederlaag Chelsea na primeur Richarlison

Na het succes in de Europa League heeft Chelsea in de Premier League een nederlaag geleden. Everton was op Goodison Park te sterk, Richarlison speelde een hoofdrol.

Everton
Everton
2 - 0
Chelsea
Chelsea

Chelsea speelde doordeweeks in de achtste finale van de Europa League, maar gezien de krachtsverschillen tussen Chelsea en tegenstander Dinamo Kiev en de eerdere 3-0 overwinning gaf manager Maurizio Sarri flink wat spelers rust. Onder anderen Azpilicueta, David Luiz, Jorginho, Gonzalo Higuaín, Pedro en Eden Hazard begonnen niet in de basisopstelling. Tegen Everton waren zij er wel bij vanaf de aftrap.

De extra rust in de benen gaf Chelsea vleugels in de openingsfase, want Everton kwam er niet aan te pas in de eerste vijftien minuten. Hazard was nog het dichtste bij de openingstreffer, maar de inzet van de Belg belandde via het been van een tegenstander tegen de paal. Ook Higuaín had het vizier niet op scherp staan.

Everton haalde de rust met een 0-0 stand en kwam vlak na de pauze zowaar op voorsprong. Richarlison was scherp toen keeper Kepa Arrizabalaga moest lossen na een corner. Voor de Braziliaan was het pas zijn eerste goal tegen een team uit The Big Six. Sinds zijn komst naar Engeland speelde Richarlison 73 wedstrijden, waarvan 21 tegen de grote teams uit de Premier League. Daarin wist hij tot aan het duel met Chelsea dus niet te scoren.

Manager Maurizio Sarri staat dit seizoen onder veel druk, omdat de prestaties van Chelsea niet geweldig zijn.

Richarlison was twintig minuten voor tijd weer belangrijk voor Everton. Hij werd in de zestien neergelegd door Marcos Alonso en scheidsrechter Anthony Taylor gaf een penalty. Gylfi Sigurdsson zag zijn inzet gekeerd worden, maar de middenvelder was in de rebound alsnog trefzeker: 2-0.

Na die goal haalde Sarri spelverdeler Jorginho naar de kant voor Callum Hudson-Odoi, maar dit leverde Chelsea niets meer op. Sterker nog: Everton werd nog gevaarlijk via invaller Theo Walcott, maar Kepa voorkwam met een redding erger leed.

Door de nederlaag raakt Chelsea achterop in de strijd om de eerste vier plekken. De formatie uit Londen staat na dertig wedstrijden op de zesde plaats, het verschil met nummer vier Arsenal bedraagt drie punten.