Gevallen toptalent Morrison vertrekt als dief in de nacht bij Östersunds

Reacties

Het huwelijk tussen Ravel Morrison en Östersunds is al na vier maanden voorbij. Het voormalige Engelse toptalent speelde sinds februari voor de Zweedse club, maar vertrekt dus per direct. Het is nog onduidelijk waar zijn toekomst ligt.

Gevallen toptalent Morrison vertrekt als dief in de nacht bij Östersunds

De oud-speler van onder meer Manchester United en Lazio liet plotseling niets meer van zich horen. 'We hebben lange tijd contact met hem proberen te zoeken', vertelde de president van Östersunds aan SVTSport. 'Hij had al lang terug moeten zijn van zijn zomervakantie, maar hij was nergens te bekennen. Hij heeft zijn spullen gepakt en helemaal niets wijst erop dat hij nog van plan is terug te keren.'

Morrison speelde pas sinds februari bij Östersunds. Destijds kwam de 26-jarige middenvelder over van Lazio, waar hij op een zijspoor beland was. Bij de Zweedse suptopper waren de verwachtingen desondanks hoog. Zij dachten over een toptalent te beschikken. 'Onze technisch directeur heeft het fantastisch gedaan', sprak trainer Ian Bruchnall destijds op de clubsite, maar vier maanden later blijkt het tegendeel waar.

De carrière van Morrison gaat als een nachtkaars uit. En dat terwijl hij ooit nog als een toptalent beschouwd werd. Voormalig Manchester United-manager Sir Alex Ferguson zag in hem een van de grootste talenten van Manchester United. Het deed hem dan ook pijn om Morrison in 2012 te verkopen aan West Ham United. In zijn boek Leading blikte hij daar later nog op terug.

'Helaas zijn er voorbeelden van spelers die ongeveer dezelfde achtergrond hebben als Giggs of Ronaldo, maar die, ondanks enorm veel talent, emotioneel of mentaal niet sterk genoeg zijn om de pijn uit hun jeugd te overwinnen', aldus Ferguson. 'Ravel was misschien wel het meest trieste geval. Hij had zo veel talent, maar hij bracht zichzelf almaar in de problemen. Hij had echt een fantastische speler kunnen worden. Het bleef escaleren, daardoor moesten we afscheid nemen.'

Of Morrison ooit nog ergens zijn belofte inlost, valt te betwijfelen. Hij heeft in ieder geval nog geen nieuwe club.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Morrison
Meer over R. Morrison
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.