Rooney geeft oogappel Morrison de kans na mislukte ADO-missie

Reacties

Ravel Morrison krijgt zijn zoveelste kans om z'n loopbaan vlot te trekken. Het voormalige toptalent heeft een contract in de wacht gesleept bij Championship-club Derby County, waar zijn bewonderaar Wayne Rooney aan het roer staat.

Rooney geeft oogappel Morrison de kans na mislukte ADO-missie
© Pro Shots

Morrison (28) is bezig aan een loopbaan van 'twaalf ambachten, dertien ongelukken'. Recent liep onder meer een samenwerking met ADO Den Haag op niets uit. Rooney is zijn voormalige selectiegenoot bij Manchester United echter nooit vergeten. Een decennium geleden gold de aanvallende middenvelder nog als een grote belofte bij The Red Devils.

'Ik weet nog dat ik hem zag en dacht dat hij alle kwaliteiten had die nodig waren op zijn positie. Hij was geweldig. Hij had enorm veel zelfvertrouwen. Ravel speelde Nemanja Vidic binnen één minuut drie keer door de benen tijdens een training', schreef de huidige Derby County-manager vorig jaar nog in een column in The Times.

'Maar hij had moeite buiten het voetbal, met zijn levensstijl en omgeving. Het was treurig. Het lukte Paul Pogba en Jesse Lingard wel om door te breken en Ravel was eigenlijk véél beter.'

Morrison, die al enkele weken meetrainde met Derby County, kwam uit in verschillende vertegenwoordigende Engelse jeugdelftallen, maar maakte in 2020 zijn debuut voor de Jamaicaanse nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.