Rooney denkt terug: dit vergeten United-toptalent was véél beter dan Pogba

Reacties

Wayne Rooney heeft in zijn column bij The Times uitgelegd waar het volgens hem vaak misgaat met talenten. Talent alleen is niet genoeg, benadrukt de Manchester United-legende, die dan direct terugdenkt aan Ravel Morrison.

Rooney denkt terug: dit vergeten United-toptalent was véél beter dan Pogba
© Pro Shots

De nu 27-jarige Morisson speelt momenteel bij Middlesbrough, dat hem gehuurd heeft van Sheffield United. Ook bij The Blades wist de aanvallende middenvelder geen indruk te maken. Bij Sheffield United was er begin dit seizoen de hoop dat de Engelsman eindelijk zijn belofte zou inlossen, maar opnieuw kwam het er niet van. Dat de potentie er is, is voor vrijwel niemand in de Engelse voetbalwereld een geheim. Zeker niet voor Rooney, die Morisson als jonkie mee zag trainen bij Manchester United.

'Ik weet nog dat ik hem zag en dacht dat hij alle kwaliteiten had die nodig waren op zijn positie. Hij was geweldig. Hij had enorm veel zelfvertrouwen. Ravel speelde Nemanja Vidic binnen één minuut drie keer door de benen tijdens een training. Maar hij had moeite buiten het voetbal, met zijn levensstijl en omgeving. Het was treurig. Het lukte Paul Pogba en Jesse Lingard wel om door te breken en Ravel was eigenlijk véél beter', schrijft Rooney.

De topscorer aller tijden van het Engelse nationale elftal vervolgt: 'Hij is het bewijs dat je er in het topvoetbal niet omheen kunt dat ook randzaken in orde moeten zijn. Sommige spelers zoeken de grenzen op, blijven net aan de goede kant en slagen toch. Tegelijkertijd denk je aan hoe succesvol je kunt worden door extreem professioneel te zijn. Gary Neville is een goed voorbeeld. Gary is geen geweldige voetballer, maar werkte iedere minuut van iedere training hard en haalde het maximale uit zijn mogelijkheden. Sir Alex Ferguson zei dat iedere dag hard werken het lastigste in het leven is. Vergeet mogelijkheden, denk alles weg: als je iedere dag hard werkt, in welke rol dan ook, dan zul je succesvol zijn.'

Over Morrison zijn de laatste jaren veel anekdotes opgedoken. Een van de verhalen gaat over een trip naar Baku met Engeland Onder-17. De zaakwaarnemer van Morrison wordt in die tijd gebeld door John Peacock, destijds de coach van Engeland Onder-17, met de vraag of hij nog naar Baku komt. Zo ja, of hij dan Mars-repen en de zoete energiedrank van Lucozade wil meenemen? Morrison kon tijdens het toernooi telkens maar twintig minuten spelen. Hij wilde niets eten en miste daardoor energie. Het toptalent was er van overtuigd dat hij vergiftigd zou raken van buitenlands eten.

Na zijn periode bij Manchester United speelde Morrison in Engeland nog voor West Ham United, Birgminham City, Queens Park Rangers en later dus Sheffield United en Middlesbrough. Hij probeerde het ook nog even bij Lazio, maar ook dat werd geen succes.

Beste United sinds 2000: sterrenteam met Van Nistelrooy, Rooney en Ronaldo
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.