Ravel Morrison: 'grootste mislukte talent' zet weer stap terug

Reacties

Ravel Morrison had de wereld jaren geleden aan zijn voeten, maar met de kennis van nu lijkt de voetballoopbaan van de 26-jarige Brit meer op een steile skipiste die je alsmaar verder naar beneden brengt. Sir Alex Ferguson sprak ooit lovende woorden over Morrison, die met een transfer van Lazio naar het Zweedse Östersunds opnieuw een stap terug zet.

Ravel Morrison: 'grootste mislukte talent' zet weer stap terug

Morrison stond ooit te boek als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Manchester United. Ferguson was enorm onder de indruk van de middenvelder, die op 26 oktober 2010 debuteerde voor de club uit zijn geboortestad. In het League Cup-duel met Wolverhampton Wanderers (3-2) viel Morrison in voor Ji-Sung Park. Zijn begin was veelbelovend, maar de belofte van Morrison kwam er bij United nooit uit.

Hij had zo veel talent, maar hij bracht zichzelf alsmaar in de problemen.
Sir Alex Ferguson

Het deed Ferguson pijn om Morrison begin 2012 te verkopen aan West Ham United, onthulde hij in zijn boek Leading. 'Helaas zijn er voorbeelden van spelers die ongeveer dezelfde achtergrond hebben als Giggs of Ronaldo, maar die, ondanks enorm veel talent, emotioneel of mentaal niet sterk genoeg zijn om de pijn uit hun jeugd te overwinnen. Ravel was misschien wel het meest trieste geval. Hij had zo veel talent, maar hij bracht zichzelf alsmaar in de problemen. Hij had echt een fantastische speler kunnen worden. Het bleef escaleren, daardoor moesten we afscheid nemen.'

Morrison hoopte bij West Ham zijn carrière nieuw leven in te blazen, maar ook daar kwam de middenvelder niet uit de verf. De Londense club verhuurde hem aan Birmingham City en Queens Park Rangers, waar hij nog redelijk speelde, en vervolgens minder succesvol aan Cardiff City. Bij West Ham zou het in ieder geval geen succes worden voor Morrison, die vaak in opspraak kwam vanwege disciplinaire problemen.

Morrison in actie namens Birmingham City.
Morrison in actie namens Birmingham City.

Manager Sam Allardyce ergerde zich steeds vaker aan de ooit zo talentvolle middenvelder, die aan zijn laatste dagen bij West Ham bezig was. Morrison tekende in februari 2015 een voorcontract bij Lazio, waarna de Engelse club besloot het contract met Morrison per direct te ontbinden. Allardyce zei zelfs daarna dat hij het talent van Morrison wel zag. 'Hij was goed, ja, maar door de mentale kant van het spel en het leven lukte het hem niet om dat talent regelmatig te laten zien. Hij is het grootste mislukte talent dat ik ooit heb gezien', zei Allardyce twee jaar later bij Sky Sports.

Hij is het grootste mislukte talent dat ik ooit heb gezien
Sam Allardyce

Morrison had er tegen die tijd alweer een verhuurperiode op zitten nadat Lazio het niet in hem zag zitten. Opnieuw speelde hij een seizoen voor QPR, dat een optie tot koop had bedongen maar die niet lichtte. Vorig jaar leenden de Romeinen Morrison uit aan het Mexicaanse Club Atlas. Eenmaal terug bij Lazio kwam de middenvelder nog niet in de plannen voor en nu neemt het Zweedse Östersunds, de nummer zes van vorig seizoen, hem over. Daar is men verheugd met zijn komst. 'Onze technisch directeur heeft dit geweldig gedaan', zei trainer Ian Bruchnall op de clubsite. Östersunds begint volgende maand aan het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.