Verguisd, in de wachtkamer, schitteren onder Rooney: roerige tijden voor Morrison

Reacties

Het zijn bijzondere weken voor Ravel Morrison. Het gevallen talent van Manchester United zit sinds zijn vertrek bij ADO Den Haag zonder club, maar werd wel opgeroepen voor het Gold Cup-elftal van Jamaica. In afwachting van de juiste papieren kan Morrison echter niet in actie komen tijdens het toernooi en dus moest hij op zoek naar een club waar hij zijn conditie op peil kon houden. Uitgerekend Wayne Rooney, met wie hij in aanvaring kwam tijdens zijn periode in Manchester, schoot te hulp en was zelfs lovend over Morrison.

Verguisd, in de wachtkamer, schitteren onder Rooney: roerige tijden voor Morrison
© Pro Shots

Morrison werd een gouden toekomst voorspeld in de jeugd van Manchester United. Met teamgenoten als Paul Pogba en Jesse Lingard won hij de FA Cup voor jeugdspelers en op jonge leeftijd mocht hij met de grote jongens meetrainen. Het zegt genoeg over zijn carrière dat Morrison vorig jaar neerstreek bij ADO Den Haag en nog voor de officiële degradatie van de club al vertrokken was. Vier wedstrijden in de Eredivisie speelde Morrison.

Inmiddels is de Engelse middenvelder, met Jamaicaanse roots, aangesloten bij Derby County. Met Rooney als manager krijgt Morrison een kans om zijn conditie op peil te houden richting de eindfase van de strijd om de Gold Cup. Morrison werd dus geselecteerd en staat op de spelerslijst, maar bij gebrek aan de juiste papieren mag de bondscoach hem nog niet opstellen. Jamaica is, ten koste van onder andere Suriname, al zeker van een vervolg op het toernooi en dus bestaat de kans dat Morrison met de juiste papieren op zak alsnog af mag reizen naar de Verenigde Staten, waar het toernooi wordt georganiseerd.

Tussendoor maakt Morrison indruk op de trainingen van Derby County. Rooney is opvallend lovend over de 28-jarige, gezien het verleden tussen de twee. In Engelse media doken diverse verhalen op. Zo zou Morrison de schoenen van onder anderen Rooney en Rio Ferdinand hebben gestolen, om ze vervolgens te verkopen. Op die manier wilde Morrison aan geld (en dus eten) komen voor zijn familie. Rooney haalde in het verleden zelf een anekdote op over het kapot gooien van de telefoon van Morrison. 'Hij kwam als jeugdspeler de kleedkamer van het eerste elftal binnen terwijl hij op zijn telefoon zat te kijken. Zonder te vragen haalde hij mijn telefoon uit de oplader om zijn eigen telefoon eraan te hangen. Als het nou een speler van de selectie was…', verklaarde Rooney zijn boze reactie.

Inmiddels gaat het weer helemaal goed tussen de twee. Rooney is inmiddels manager en hij geeft Morrison een kans. Hij speelde mee in een oefenwedstrijd van Derby County, uitgerekend tegen Manchester United (zie hoofdfoto, in duel met doelpuntenmaker Tahith Chong). Na die wedstrijd was Rooney lovend over zijn voormalig teamgenoot. 'Ik denk dat hij altijd verkeerd begrepen is. Zijn vaardigheden zijn voor iedereen zichtbaar. Sinds hij bij ons is, is het niveau van de trainingen omhooggegaan. Tegen Manchester United liet hij enkele mooie dingen zien.'

Gezien de lof is het de vraag of deze periode resulteert in een contract voor Morrison. De speler is zoekende na zijn zoveelste mislukte avontuur in de voetballerij. Het voormalig toptalent werd gouden bergen beloofd, maar kwam sindsdien tot slechts achttien wedstrijden in de Premier League.

Een  samenvatting van de oefenwedstrijd tussen Manchester United en Derby County

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.