Hoe een voormalige Haagse Reggae Boy zich opwerpt als Rooney's redder

Reacties

Zijn avontuur bij ADO Den Haag eindigde in 2020 al na ruim tweehonderd minuten. Nee, Ravel Morisson (29) wist bepaald niet te imponeren in Den Haag, maar zaterdagmiddag wierp hij zich verrassend op tot reddende engel voor Derby County en Wayne Rooney.

Hoe een voormalige Haagse Reggae Boy zich opwerpt als Rooney's redder
© Pro Shots
Derby County
Derby County
2 - 0
Barnsley
Barnsley

Door de eerdere financiële wanorde bij Championship-club Derby County leek degradatie onafwendbaar voor The Rams, die in het seizoen 2007/08 voor het laatst in de Premier League actief waren. De ploeg van manager Wayne Rooney kreeg eerder dit seizoen liefst 21 punten in mindering vanwege de financiële problemen.

Voormalig toptalent
Terwijl er wordt gespeculeerd over een overname van Mike Ashley, die eerder Newcastle United van de hand deed, houdt Derby County hoop op lijfsbehoud op het op een na hoogste niveau in Engeland. En de overwinning op Barnsley van zaterdag bracht de club weer dichter bij de veilige zone. Het verschil met nummer 21 Reading is nog vijf punten.

Rooney zag zaterdag op Pride Park een opmerkelijke hoofdrolspeler bij Derby. Met zijn eerste goals op Engelse bodem in acht jaar tijd wierp Morrison zich verrassend op tot reddende engel voor Rooney en Derby. Met een fraai wippertje en een doelpunt uit de rebound liet Morrison weer even twee flitsen zien van waarom hij ooit als veelbelovend talent werd gezien in de youth academy van Manchester United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Brief aan Ferguson
Morrison leek als jeugdspeler een mooie toekomst op Old Trafford tegemoet te gaan, maar uiteindelijk kwam de aanvallende middenvelder niet verder dan drie bekerduels in de hoofdmacht. Na zijn debuut in oktober 2010 verraste de toenmalige tiener Sir Alex Ferguson nog.

Op de ochtend na zijn eerste optreden voor United, een paar minuten in een League Cup-wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers, kwam Morrison het kantoor van Ferguson binnen en overhandigde hem een handgeschreven brief. Daarin stond een dankwoord aan de Schot, die later toegaf stomverbaasd te zijn geweest.

Hoewel Ferguson een zwak had voor Morrison, een jongen met een goed hart volgens Sir Alex, zag hij dat het talent van de in Manchester geboren Jamaicaan niet voldoende was om een vaste waarde te worden in de selectie van United. In januari 2012 vertrok Morrison naar West Ham United, waarna een avontuurlijk, maar niet al te succesvolle carrière volgde.

Ravel Morrison krijgt op 18 oktober 2020 een gele kaart in het thuisduel van ADO Den Haag met Vitesse.
© Pro Shots
Ravel Morrison krijgt op 18 oktober 2020 een gele kaart in het thuisduel van ADO Den Haag met Vitesse.

In de spotlights
Als contractspeler van West Ham ging Morrison op huurbasis naar Birmingham City, QPR en Cardiff City. Later volgden nog kortstondige periodes bij Lazio, Atlas (Mexico) en Östersund (Zweden). Sheffield United bood de negenvoudig Jamaicaans international in 2019 weer een nieuwe kans in Engeland, maar zowel in Sheffield als op huurbasis bij Middlesbrough wist Morrison niet te imponeren.

Het was ADO Den Haag dat in september 2020 hoopte de Reggae Boy aan de praat te krijgen, maar bij  Aleksandar Rankovic en diens opvolger Ruud Brood bleef de inbreng van Morrison beperkt tot zes duels. Nadat de wegen van ADO en Morrison na een paar maanden weer scheidden, was het weer even stil rond de aanvallende middenvelder, tot Rooney hem oppikte bij Derby.

Dit seizoen is Morrison een vaste waarde op het middenveld van The Rams en zaterdagmiddag stond hij voor het eerst sinds lange tijd weer in de spotlights. Bij ADO zullen ze vast verrast hebben opgekeken van de beelden van de trefzekere Morrison. Na jaren van korte, teleurstellende avonturen lijkt de international van de Reggae Boyz eindelijk te kunnen swingen onder de hoede van Rooney, die alle hulp kan gebruiken.

Championship

Stand Championship 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
20
Birmingham City
46
11
14
21
50-75
-25
47
21
Reading
46
13
8
25
54-87
-33
41
22
Peterborough United
46
9
10
27
43-87
-44
37
23
Derby County
46
14
13
19
45-53
-8
34
24
Barnsley
46
6
12
28
33-73
-40
30
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.