Getouwtrek om tienersensatie en Real Madrid-doelwit Camavinga

Reacties

Eduardo Camavinga is pas zeventien jaar en nu al lijkt het erop dat hij de volgende tienersensatie is die de overstap gaat maken naar een Europese topclub. Onder meer Real Madrid jaagt op de middenvelder van Stade Rennes. Trainer Julien Stéphan ziet Camavinga het liefst nog even blijven.

Getouwtrek om tienersensatie en Real Madrid-doelwit Camavinga
© Pro Shots

Camavinga debuteerde dit seizoen op zijn zestiende bij Rennes en speelde dit seizoen al 36 officiële wedstrijden. Nu de jonge Angolees vaste waarde is in de Ligue 1 is hij bij verschillende clubs op de radar terechtgekomen. Naast Real zouden ook Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund Camavinga volgen, terwijl Engelse media melden dat Liverpool al contact heeft met het management van de middenvelder.

Een transferspel om een zeer jonge voetballer. Hetzelfde gebeurt ook al bij de zestienjarige Jude Bellingham van Birmingham City. Volgens Marca heeft Camavinga een voorkeur voor een overgang naar Real. Dat hoeft van hem niet per se al komende zomer te gebeuren. Dat hoeft ook niet van zijn club, dat een prijskaartje van zestig miljoen euro op de middenvelder heeft geplakt. Eigenaar François-Henri Pinault ziet zijn pareltje liever nog niet vertrekken.

© Pro Shots

Het zorgde in februari nog voor een conflict bij Rennes toen voorzitter Elivier Létang vertrok. Volgens L'Équipe werd hij weggestuurd nadat bekend was geworden dat hij gesprekken had gevoerd met Real over Camavinga. Pinault zou woedend zijn geworden toen hij lucht kreeg van wat Létang aan het doen was. De voorzitter sprak zonder toestemming met de Spaanse topclub en moest het veld ruimen.

De trainer van Rennes adviseert Camavinga, die nog tot medio 2022 vastligt, om Rennes nog even trouw te blijven. Dat zei Stéphan tegen Canal Plus. 'Of hij deze zomer al moet gaan? Ik hoop dat hij blijft, zodat hij zich hier verder kan ontwikkelen. Hier kent men hem als de beste. Daarna komt de tijd om uit te vliegen naar een grotere club vanzelf wel.'

Real-trainer Zinedine Zidane zou bijzonder gecharmeerd zijn van de kwaliteiten van Camavinga. Het aantrekken grote, jonge talenten past in de strategie van Real. De club trok eerder al Brazilianen Rodrygo, Vinícius Júnior en Reinier en de Japanner Takefusa Kubo aan. Lees op VI PRO meer over meesterscout Juni Calafat die de club aan deze talenten hielp:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Stade Rennes
Meer over Stade Rennes
Meer E. Camavinga
Meer over E. Camavinga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.