Gestopte Boogers: 'Ik heb nog één keer alles uit de kast gehaald'

Reacties

Liefst zestien jaar lang was Marco Boogers technisch directeur van FC Dordrecht. Sinds hij in 2001 zijn actieve loopbaan beëindigde vervulde hij die rol bij De Schapenkoppen. Nu is de clubicoon teruggetreden.

Gestopte Boogers: 'Ik heb nog één keer alles uit de kast gehaald'

De reacties van vrienden en bekenden en van oud-spelers en oud-werknemers van de club deden Boogers goed. Het nieuws viel velen rauw op het dak, maar dat de Dordtenaar zich minder en minder op zijn plek voelde bij zijn FC Dordrecht, was de laatste tijd wel duidelijk. Zijn relatie met algemeen directeur en tegenwoordig ook interim-voorzitter Hans de Zeeuw was een moeizame en trainer Gérard de Nooijer kreeg in de evaluatie van het afgelopen seizoen van zijn td nog te horen dat hij niet tevreden was en dat het dit seizoen absoluut beter moest. Bovendien was er nauwelijks geld beschikbaar om de selectie te versterken en zag Boogers om zich heen Dordrecht afglijden op verschillende vlakken.

De mededeling dat hij stopt kwam qua timing misschien als een verrassing, maar wie Boogers kent wist dat het moment zou komen. Eind vorig seizoen, toen FC Dordrecht met Achilles'29 in een hevige strijd om lijfsbehoud verwikkeld was, liet de td zich al eens ontvallen dat hij nog één laatste kunstje wilde flikken. Hij doelde op het opnieuw samenstellen van een selectie waarmee de Dordtenaren een onbekommerd seizoen tegemoet konden zien. De metamorfose van de spelersgroep is afgerond. Drie Brazilianen, enkele gerichte aanwinsten en als klap op de vuurpijl de Feyenoord-huurlingen Gustavo Hamer en (zeer waarschijnlijk ook) Mohamed El Hankouri zijn erbij gekomen.

Die missie lijkt volbracht. 'Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en vond dit een mooi moment om te stoppen. Ik heb na het verschrikkelijke vorige seizoen nog één keer alles uit de kast willen halen om voor dit jaar nog een goed aanvallend en herkenbaar elftal neer te zetten. Dit elftal moet zeker in het linkerrijtje kunnen spelen', reageert Boogers op de bekendmaking dat hij stopte. Inhoudelijk wil hij verder niet diep ingaan op zijn vertrek. Dat er verschillende redenen zijn om tot de beslissing te komen is tussen de regels door duidelijk hoorbaar.

In het seizoen 2013/14 beleefde Boogers zijn hoogtepunt toen Dordrecht via de play-offs promoveerde. De succestrainer van toen, Harry van den Ham, wordt nu genoemd als mogelijke nieuwe technisch directeur. Boogers zelf gaat zich beraden op zijn toekomst. Hij zal zijn gezicht zeker nog laten zien bij Dordrecht. 'Ik ben blij met de businesskaarten voor het leven, die ik als blijk van waardering heb gekregen van mijn club FC Dordrecht. Want dat is en blijft het.'

Komende vrijdag begint de formatie van trainer Gérard de Nooijer – waar niet uitgesloten is dat de naar het tweede verbannen Bradley de Nooijer binnenkort weer blijvend aansluit - aan het nieuwe Jupiler League-seizoen met een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard. Zonder Marco Boogers als td, maar met een door hem gerenoveerd elftal. Zijn laatste kunstje is geklaard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.