Geslepen goaltjesdief Milito zet punt achter carrière

Reacties

Diego Milito speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd als prof. De spits van de Argentijnse topclub Racing Club zet na het duel met Temperley een punt achter zijn carrière.

Geslepen goaltjesdief Milito zet punt achter carrière

De inmiddels 36-jarige Milito heeft een rijke carrière achter de rug. De meeste mensen zullen de Argentijn kennen van zijn periode bij Internazionale, waar hij in 171 wedstrijden goed was voor 75 doelpunten en 27 assists. In het seizoen 2009/10 maakte Milito zelfs dertig goals in het jaar dat Inter de treble - de landstitel, de beker en de Champions League - won onder leiding van trainer José Mourinho.

In 2014 keerde Il Principe terug naar zijn vaderland Argentinië, waar hij voor zijn oude liefde Racing Club ging spelen. 'Het wordt erg emotioneel voor mij, ik zal zaterdag ongetwijfeld mijn emoties niet kunnen bedwingen. Ik weet niet hoe ik precies zal reageren. Je bent nooit voorbereid op het verlaten van hetgeen waar je van houdt, maar ik heb hier zes maanden over nagedacht', aldus Milito, die 25 interlands speelde en daarin vier keer trefzeker was.

'Ik wilde altijd al met pensioen gaan in dit shirt. Hier voel ik me kalm en gelukkig, hier ben ik thuis. Ik ben Genoa, Real Zaragoza en Inter dankbaar, die clubs hebben me heel veel gegeven, maar Racing is mijn thuis. Ik heb een prachtige carrière gehad en heb overal alles geven. Ik denk dat hard werken zich altijd uitbetaalt. Door hard te werken, kunnen dromen werkelijkheid worden', besluit de goaltjesdief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.