Gerenoveerd Castelão kampt met slechte grasmat

Reacties

Oranje speelt de achtste finale in het volledig gerenoveerde Estádio Castelão in Fortaleza. Het grootste probleem van het stadion is de grasmat, die in een slechte staat verkeert. De achtste finale tegen Mexico begint om 18.00 uur.

Gerenoveerd Castelão kampt met slechte grasmat

Het Estádio Plácido Aderaldo Castelo, kortweg Castelão, werd reeds geopend in 1973 en wordt bespeeld door de twee grote clubs uit de stad: Ceará en Fortaleza. In aanloop naar het WK werd het stadion volledig gerenoveerd en de capaciteit vergroot naar 64.846 toeschouwers. Door stakingen werd het renovatieproces vertraagd, maar uiteindelijk was het ruim op tijd klaar.

Dit toernooi werden er al vier wedstrijden gespeeld in het stadion: Uruguay-Costa Rica (1-3), Brazilië-Mexico (0-0), Duitsland-Ghana (2-2) en Griekenland-Ivoorkust (2-1). Mexico heeft dus al een positieve ervaring opgedaan in het stadion. Dat kan een voordeel blijken te zijn, want op de dag voor de wedstrijd mochten Nederland en Mexico de grasmat niet gebruiken voor de afsluitende training. De staat van het veld was namelijk te slecht om het extra te belasten.

Vooraf was er angst over de klimatologische omstandigheden in Fortaleza: hitte en een hoge luchtvochtigheid. Bondscoach Louis van Gaal sprak zaterdag alvast zijn hoop uit op drinkpauzes, maar die worden pas ingelast als het kwik boven de 32 graden.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.