Jubileum voor Kuijt in WK-kraker met Mexico

Reacties

Het WK-duel Nederland-Mexico van zondag in Fortaleza wordt voor Dirk Kuijt op voorhand een bijzonder duel. De achtste finale op het toernooi in Brazilië wordt de honderdste interland in de loopbaan van de Katwijker.

Jubileum voor Kuijt in WK-kraker met Mexico

De 33-jarige aanvaller van Fenerbahçe wordt de zevende Oranje-international die de magische grens van honderd caps bereikt. Edwin van der Sar (130), Frank de Boer (112), Rafael van der Vaart (109), Giovanni van Bronckhorst (106), Phillip Cocu (101) en ploeggenoot Wesley Sneijder (inmiddels 102 interlands) gingen hem voor.

Kuijt debuteerde op 3 september 2004 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Liechtenstein (3-0 zege) onder toenmalig bondscoach Marco van Basten. De toenmalige Feyenoorder maakte in de tweede helft van dat duel zijn eerste minuten in Oranje.

In zijn derde interland (uit tegen Macedonië op 9 oktober 2004, 2-2) maakte Kuijt zijn eerste van in totaal 24 interlanddoelpunten. Zijn laatste treffer in Oranje dateert alweer van een tijdje terug: op 11 oktober 2011 in de verloren EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Zweden (3-2).

Kuijt, die sinds 2012 bij Oranje vooral als invaller in actie kwam, is voor elke bondscoach in de afgelopen tien jaar een uiterst bruikbare speler geweest. De Katwijker was in zijn voorbije 99 interlands nooit beroerd bergen werk te verzetten voor ploeggenoten en cijferde zich vaak weg voor het teambelang.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.