Van Gaal over Martins Indi: 'Niet spelen, wel invallen'

Reacties

Louis van Gaal heeft nog niet verklapt met welk systeem hij zondagavond (18.00 uur) gaat aantreden tegen Mexico, maar vertelde wel dat Bruno Martins Indi op de bank begint.

Van Gaal over Martins Indi: 'Niet spelen, wel invallen'

'Afgezien van Leroy Fer is iedereen fit, maar met Bruno Martins Indi ligt het een beetje moeilijk', vertelde bondscoach Van Gaal over de centrale verdediger, die tegen Chili (2-0 winst) ontbrak wegens een hersenschudding. 'Je weet nooit wanneer het echt over is. We hebben testjes gedaan en hij heeft in de partijvormen mee gedaan. Maar ik weet niet of hij met deze extreme omstandigheden (de hitte in Fortaleza, red.) kan gaan. Daar wil ik hem niet aan blootstellen. Hij kan wel invallen.'

Tegen Chili verving Daley Blind hem in het centrum van de defensie, waardoor Dirk Kuijt naar de positie van linksback verhuisde. Als Kuijt ook een basisplaats krijgt tegen Mexico, dan speelt hij zijn honderdste interland. Ook Terence Kongolo, die tegen Chili inviel, geldt als een mogelijke vervanger van Martins Indi.

Systeem
Of Oranje tegen Mexico vasthoudt aan het 5-3-2 systeem of teruggrijpt naar de 4-3-3 formatie, zoals in de tweede helft tegen Australië, wilde Van Gaal nog niet verklappen. 'Ik ga nog niet vertellen met welke tactiek ik ga spelen. U gaat dat morgen zien. Mijn collega Miguel Herrera heeft zijn tactiek ook nog niet verklapt. Het gaat om de accenten. Die zijn het belangrijkste.'

Van Gaal stipte wel aan trots te zijn op de manier waarop Oranje in de vorige duels het nieuwe 5-3-2-systeem uitvoerde. 'Dat is ongelooflijk knap; dat we het binnen drie weken al zo kunnen spelen. Iedereen weet dat wij gewend zijn anders te spelen en we kregen de buitenlandse spelers bovendien pas twee weken voordat het WK begon. Daarom is het heel mooit dat het nu zo goed gaat', aldus Van Gaal, die zo goed als zeker opnieuw met dezelfde tactische variant voor de dag zal komen.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.