Gerard Moreno flikt het wéér: Chelsea in de problemen

Gerard Moreno heeft Chelsea pijn gedaan in de strijd om de Europese Super Cup. De sterspeler van Villarreal zorgde in de 73ste minuut voor de 1-1.

Chelsea
Chelsea
ns
1 - 1
Villarreal
Villarreal

Villarreal keek al sinds de 27ste minuut tegen een achterstand aan. In die minuut had de later geblesseerd uitgevallen Hakim Ziyech de score geopend. Bij de jacht op de gelijkmaker raakten de Spanjaarden eerder al de lat en de paal.

Twintig minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was het dan eindelijk raak voor de ploeg van trainer Unai Emery. Moreno sloeg toe uit een combinatie, hij plaatste de bal fraai in de bovenhoek en klopte zo Edouard Mendy. Voor Moreno is de goal tegen Chelsea een volgend Europees hoogtepunt. De 29-jarige Spanjaard scoorde ook al in de gewonnen Europa League-finale tegen Manchester United.

Moreno is de absolute sterspeler van Villarreal. De Spaans international heeft het zo naar zijn zin bij de subtopper, dat hij eerder deze week zijn contract verlengde tot medio 2027.