Generale repetitie voor finale verloopt niet vlekkeloos voor NEC

Reacties

NEC heeft averij opgelopen in de strijd om plek vijf van de Eredivisie. De Nijmegenaren kwamen in De Goffert niet langs PEC Zwolle en beleefden daarmee geen goede generale op weg naar De Kuip: 2-2.

Generale repetitie voor finale verloopt niet vlekkeloos voor NEC
N.E.C.
N.E.C.
2 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Gezien de ranglijst in de Eredivisie bevindt PEC zich enigszins in niemandsland, maar voor NEC staat er dit seizoen nog een hoop op het spel. De Nijmegenaren zijn met Ajax en FC Utrecht verwikkeld in de strijd om plek vijf. Ajax won zondagmiddag met 2-1 van FC Twente en ook Utrecht deed zijn plicht, dus stond de druk er goed op.

Bij NEC keerde Dirk Proper terug in de basis. De controleur is hersteld van een hamstringblessure en mocht een half uur meedoen van Rogier Meijer. De ploeg van Meijer kwam echter al snel op achterstand. Thomas Lam nam het doel van Jasper Cillessen van grote afstand onder vuur en deze viel prachtig in de verre hoek binnen (0-1).

Na de openingstreffer was het NEC dat aandrong, maar enkele keren Jasper Schendelaar op zijn weg vond. Na de rust keerde NEC het snel om. Tot twee keer toe kwam Koki Ogawa tot scoren. De Japanner schoot eerst knap raak na een voorzet van Rober González en mocht daarna aanleggen vanaf elf meter. Ogawa zag Schendelaar een hoek kiezen en koos zelf voor de middenweg, waardoor NEC op voorsprong kwam (2-1). De eerste treffer van Ogawa leverde overigens een record op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een kwartier later werd duidelijk dat het de avond van de mooie goals zou worden. Cillessen had geen antwoord op een ingestudeerde vrije trap van PEC. Younes Namli legde breed op Odysseus Velanas, die hard met de binnenkant van de voet wist raak te trappen (2-2). NEC wilde daarna weer met een antwoord komen, maar Schendelaar hield de ene na de andere bal eruit. Eén keer leek de doelman van PEC verslagen, maar een vrije trap van Tjaronn Chery ging rakelings naast. Daardoor eindigde het duel in een gelijkspel.

Door het behaalde punt van NEC is de strijd om plek vijf nog steeds heel spannend. Het verschil met Ajax bedraagt één punt, Utrecht staat er twee achter op de Nijmegenaren. Komende week kan NEC het goede seizoen van nog meer glans voorzien. Feyenoord wacht in De Kuip tijdens de finale om de KNVB-Beker.

NEC Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Ajax
31
13
10
8
65-58
+7
49
6
N.E.C.
31
12
11
8
59-47
+12
47
7
FC Utrecht
31
12
10
9
45-43
+2
46
8
Sparta Rotterdam
31
12
7
12
46-43
+3
43
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.