Bekerfinale werpt schaduw vooruit: NEC laat Proper half uur ritme opdoen

Reacties

Dirk Proper heeft zondag al na een half uur het veld geruimd tijdens de Eredivisie-wedstrijd tussen NEC en PEC Zwolle. Het betrof een geplande wissel.

Bekerfinale werpt schaduw vooruit: NEC laat Proper half uur ritme opdoen
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
2 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

NEC probeert Proper klaar te stomen voor de bekerfinale van over een week tegen Feyenoord. De middenvelder was anderhalve maand uit de roulatie als gevolg van een hamstringblessure.

Tegen PEC verscheen Proper weer aan de aftrap, waarna hij dus na een half uur werd gewisseld. NEC meldt dat de wissel was voorgekookt. 'Dirk Proper heeft volgens planning ongeveer 30 minuten wedstrijdritme opgedaan en verlaat het veld voor Rober.'

Ten tijde van de wissel leidde PEC Zwolle met 0-1 door een goal van Thomas Lam. In de bekerfinale stuit NEC volgende week op Feyenoord, in een reprise van de finale van 1994. De Nijmegenaren verloren die eindstrijd met 2-1, zoals ze ook onderuit gingen in de finales van 1973, 1983 en 2000.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volg NEC - PEC Zwolle via VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.