Ongelukkige rol ex-Ajacieden bij nederlaag FC Twente in Amsterdam

Reacties

Ajax heeft zondag na de zo pijnlijk verlopen Klassieker een knap resultaat geboekt in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Na een klap in de eerste helft werd het verschil in het tweede bedrijf gemaakt.

Ongelukkige rol ex-Ajacieden bij nederlaag FC Twente in Amsterdam
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
FC Twente
FC Twente

Ajax had een megagrote kater om weg te spoelen na De Klassieker, maar kon dat wel doen met Brian Brobbey voorin. De spits keerde terug na blessureleed, nadat hij tegen Feyenoord de hele wedstrijd op de bank had gezeten. Vlak voor de aftrap kregen de Amsterdammers nog wel een tik te verwerken: Kristian Hlynsson raakte geblesseerd in de warming-up en werd in de basisopstelling vervangen door Mika Godts.

Twente, dat vorige week met 2-0 won van Fortuna Sittard, ging in Amsterdam op zoek naar de winst om AZ op afstand te houden in de strijd om het derde Champions League-ticket in de Eredivisie. Ajax leek de rug gerecht te hebben en hield Twente aardig in bedwang, toch kwam de nummer drie van de Eredivisie na een half uur op voorsprong.

De 0-1 van FC Twente. Klik onder of boven de video om de goal te zien

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daan Rots sneed vanaf rechts een vrije trap aan en vond Ricky van Wolfswinkel, die met een knik zijn derde doelpunt op rij en zijn veertiende competitiedoelpunt van dit seizoen maakte. Ajax stelde er niet veel tegenover. Aan het begin van de wedstrijd, toen er nog veel spandoeken zichtbaar waren in de Johan Cruijff Arena, stuitte Steven Bergwijn op keeper Lars Unnerstall.

In de tweede helft viel het dan toch de kant van Ajax op. Na een overtreding van ex-Ajacied Youri Regeer op Brobbey kreeg de thuisclub een strafschop, maar op aangeven van VAR Pol van Boekel legde scheidsrechter Serdar Gözübüyük de bal net buiten het penaltygebied. Het bleek uitstel van executie voor Twente, want uit die vrije trap legde Kenneth Taylor de bal op het hoofd van Brobbey: 1-1.

Spandoeken in de Johan Cruijff Arena. Steun voor Alex Kroes en spandoeken tegen rvc-voorzitter Michael van Praag.
© Pro Shots
Spandoeken in de Johan Cruijff Arena. Steun voor Alex Kroes en spandoeken tegen rvc-voorzitter Michael van Praag.

Zonder Brobbey werd de jacht op een volgende treffer ingezet: de teruggekeerde spits was twintig minuten voor tijd moegestreden. De spits bleek echter niet nodig na opnieuw een overtreding van een voormalig Ajacied. Anass Salah-Eddine legde Devyne Rensch neer op de achterlijn en op aanraden van de VAR gaf arbiter Gözübüyük een strafschop. Die werd benut door Bergwijn, die zo zijn vijftigste doelpunt in de Eredivisie maakte.

Door de zege is Ajax voorlopig de nummer vijf van de Eredivisie, goed voor een Europees ticket als Feyenoord de TOTO KNVB-beker wint. NEC komt zondagavond nog in actie tegen PEC Zwolle en gaat bij winst weer over de Amsterdammers heen. Twente ziet als nummer drie Feyenoord uitlopen en AZ inlopen. Door dit resultaat is het ook officieus dat Feyenoord als nummer twee eindigt dit seizoen en dus rechtstreeks de hoofdfase van de Champions League ingaat. Met nog vier duels te gaan is de voorsprong van Feyenoord op Twente twaalf punten, terwijl het doelsaldo van de Rotterdammers ook nog veel beter is.

Ajax Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.