Genegeerd, opgeroepen en nu geblesseerd: EK-drama dreigt voor Alexander-Arnold

Reacties

Achter de naam van Trent Alexander-Arnold staat plotseling een enorm vraagteken, als het gaat om deelname aan het EK. De rechtsback van Liverpool raakte in een oefenduel geblesseerd, een persoonlijk drama dreigt.

Genegeerd, opgeroepen en nu geblesseerd: EK-drama dreigt voor Alexander-Arnold
© Pro Shots

Het zijn bewogen maanden geweest voor Alexander-Arnold. Half maart werd hij plotseling niet opgeroepen door bondscoach Gareth Southgate, mede omdat TAA een behoorlijk moeizaam seizoen beleefde met Liverpool. Dat was een wake-upcall voor de rechtsback, die uiteindelijk toch werd opgeroepen voor het EK. Hij is een van de vier rechtsbacks, naast Reece James (Chelsea), Kieran Trippier (Atlético Madrid) én Kyle Walker (Manchester City).

Aan rechtsbacks dus geen gebrek, maar mogelijk valt er eentje af. Alexander-Arnold mocht in het oefenduel met Oostenrijk woensdagavond in de basis beginnen, maar moest in absolute slotfase van het veld met een hamstringblessure. Bij het verlaten van het veld verborg hij zijn gezicht in zijn shirt, waarmee hij al duidelijk leek te maken dat hij voelde dat het foute boel is. En dus is zijn kwetsuur het belangrijkste gespreksonderwerp van de avond in Engeland.

Na afloop sprak Southgate weinig hoopvolle woorden, hij bevestigde in ieder geval dat het een hamstringblessure is. 'We moeten nog kijken, maar het ziet er niet goed uit als hij zo van het veld moet. De komende 24 uur gaan we hem bekijken, daarna weten we meer, maar nogmaals: als hij zó van het veld gaat, is dat geen goed teken. Wie hem zou moeten vervangen? Laten we eerst eens kijken hoe erg het is, dat weten we nog niet. Maar dit was wel het laatste wat ik wilde zien.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.