Gemengde gevoelens bij United-opponent Burnley na vertrek Ronaldo

Reacties

Voormalig AZ-aanvaller Johann Berg Gudmundsson hoopt woensdagavond met Burnley in de League Cup te stunten tegen Manchester United. De IJslander merkt dat een aantal teamgenoten ervan baalt dat Cristiano Ronaldo niet van de partij is op Old Trafford.

Gemengde gevoelens bij United-opponent Burnley na vertrek Ronaldo
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Burnley
Burnley

Burnley, de koploper in het Championship, gaat met het United van manager Erik ten Hag de strijd aan om een ticket voor de kwartfinale in de League Cup. Gudmundsson (32) vindt het een voordeel voor The Clarets dat Ten Hag niet meer kan beschikken over Ronaldo, die vorige maand zijn contract bij United liet ontbinden.

'Ik heb in mijn carrière al een paar keer tegen Ronaldo gespeeld, maar ik denk dat een paar van de jonge jongens zeker een beetje teleurgesteld zullen zijn dat ze niet met hem op het veld zullen staan. Het is ook mooi om tegen de beste spelers van de wereld te spelen', aldus Gudmundsson in gesprek met The Sun.

'Het vertrek van Ronaldo betekent wel één zorg minder voor ons is, hij kan nog steeds extreem gevaarlijk zijn in het strafschopgebied. Voor ons is het een goede zaak dat Ronaldo er niet bij is', zei de IJslander, die een jaar geleden met Burnley een competitieduel op Old Trafford verloor van United (3-1). Ronaldo was toen een van de doelpuntenmakers.

Voordat Burnley afdaalde naar het Championship werd United begin februari nog op een gelijkspel (1-1) gehouden op Turf Moor, waar Wout Weghorst destijds belangrijk was met een assist. 'We zijn bekend met de kwaliteiten van United, maar we weten waar onze kracht ligt. We willen op Old Trafford laten zien tot waartoe we in staat zijn', besluit Gudmundsson, die tussen februari 2009 en juli 2014 onder contract stond bij AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.