Gemeente schiet FC Twente niet voor het eerst te hulp

Reacties

De garantiestelling voor 32 miljoen euro waarmee de gemeente Enschede voorlopig de proflicentie van FC Twente heeft veiliggesteld, is niet de eerste keer dat de stad de club te hulp schiet.

Gemeente schiet FC Twente niet voor het eerst te hulp

Al in 2003 werd de licentie houdende Stichting FC Twente’65 failliet verklaard omdat het niet langer aan de financiële verplichtingen kon voldoen. Onder meer de belastingdienst, het spelers investeringsfonds en founders van het Arke Stadion hadden voor zo’n veertien miljoen euro aan vorderingen uitstaan. Mede met een overbruggingskrediet van 1,5 miljoen euro zorgde de gemeente Enschede er uiteindelijk mede voor dat FC Twente onder het faillissement uitkwam.

In 2007 leende FC Twente in etappes twintig miljoen euro van de gemeente voor de fasegewijze uitbreiding van het stadion. Daarvan moet de club nog zeventien miljoen euro terugbetalen en dat bedrag vormt direct de crux van de huidige garantiestelling. Bij een faillissement van FC Twente kon de gemeente naar die 17 miljoen euro fluiten.

Met de garantiestelling kan FC Twente nu onder gunstiger voorwaarden een nieuwe lening aanvragen en daarmee wordt direct de uitstaande 17 miljoen euro bij de gemeente afgelost.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.