Eisen gemeente hebben ook sportieve gevolgen voor Twente

Reacties

De gemeente Enschede stelt FC Twente bij het reddingsplan een aantal aanvullende eisen voor, die ook sportieve gevolgen zullen hebben voor de club. Vrijdagavond wordt het voorstel in de raad besproken.

Eisen gemeente hebben ook sportieve gevolgen voor Twente

Zo mag FC Twente de eerste 4,8 miljoen euro aan transferinkomsten niet direct herinvesteren en moet er bij een overname van het stadion huur worden vooruitbetaald, waarvoor enkele miljoenen moeten worden gereserveerd. Hierdoor wordt de club gedwongen om een of meer middenvelders te verkopen, wil Twente in de winterstop ook nieuwe spelers verwelkomen.

De basisspelers Hakim Ziyech (foto), Renato Tapia en Kamohelo Mokotjo zijn dan het meest interessant om te verkopen, omdat Twente volledig eigenaar is van dit drietal. Met hun transferinkomsten heeft de club de door de gemeente gestelde drempel het snelst bereikt en houdt het wellicht nog wat geld over om nieuwe krachten te strikken om het elftal voor de Eredivisie te behouden.

FC Twente staat nu zestiende op de ranglijst, een plaats die aan het eind van het seizoen tot gevolg heeft dat de club via barragewedstrijden degradatie moet proberen af te wenden. De Tukkers sluiten vrijdag de eerste competitiehelft af met een uitwedstrijd tegen Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.