FC Twente blijft voortbestaan bij degradatie

Reacties

Degradatie naar de Jupiler League zal het voortleven van FC Twente niet direct in gevaar brengen. In de onderhandeling met de gemeente Enschede over herfinanciering van de schulden heeft de club dat naar voren gebracht.

FC Twente blijft voortbestaan bij degradatie

De Enschedeërs versloegen afgelopen zaterdag weliswaar hekkensluiter De Graafschap met 2-1, maar staan nog steeds op de zestiende plaats in de Eredivisie. Mocht FC Twente deze jaargang degraderen, dan denkt de club in ieder geval twee seizoenen in staat te zijn aan haar financiële verplichtingen te voldoen.

Komende zomer lopen de dure contracten af van onder anderen Robbert Schilder en Jerson Cabral, terwijl Hakim Ziyech zal worden verkocht. De bezuinigingen op de salarishuishouding die het vertrek van de drie spelers tot gevolg zal hebben, vormen een afdoende compensatie voor de mindere inkomsten in de Jupiler League.

De gemeenteraad van Enschede moet vrijdagavond een beslissing nemen over het voorstel van het college van B en W om FC Twente tegemoet te komen met een garantstelling van 32 miljoen euro. Daarmee kan de noodlijdende club bestaande leningen herfinancieren. Dinsdag werd bekend dat de KNVB de proflicentie van FC Twente voorwaardelijk intrekt vanwege misleiding van de licentiecommissie. Aangezien de club de zaak ook nog voorlegt aan de aanklager betaald voetbal behoort een puntenstraf ook nog tot de mogelijkheden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.