VI Opinie: is de straf voor FC Twente te mild?

Reacties

Als straf voor het maken van verboden afspraken met Doyen mag FC Twente drie jaar geen Europees voetbal spelen. Bovendien moet de club een boete van 45 duizend euro betalen en haar proflicentie inleveren bij een volgend vergrijp. Wat vind jij van de straf voor de Tukkers? Login met je VI-account en praat mee!

VI Opinie: is de straf voor FC Twente te mild?

De straf voor FC Twente had zwaarder kunnen uitvallen, want de licentiecommissie van de KNVB had de proflicentie van de club ook direct in kunnen trekken. Daarmee was betaald voetbal in Enschede voltooid verleden tijd geweest. Direct na de bekendmaking van de straf ontstond er ophef over de al dan niet te milde sanctie, al gaan er ook stemmen op dat de huidige straf te zwaar zou zijn. Wat vind jij?

Deze straf voor FC Twente is in ieder geval een volgende hoofdstuk in een inktzwart jaar voor de club. Vorig seizoen kreeg Twente in totaal al zes punten aftrek vanwege het gevoerde wanbeleid. Vanwege de grote tekorten haalde FC Twente zijn beloftenelftal uit de Jupiler League. In april stapte voorzitter Joop Munsterman tussentijds op. Zijn opvolger Aldo van der Laan is ook al van het toneel verdwenen.

Afgelopen seizoen had FC Twente vanwege het Fair Play-klassement recht op deelname aan de Europa League, maar omdat de club vreesde voor jarenlange Europese uitsluiting door de UEFA durfde FC Twente het niet aan zijn financiën te laten toetsen door de Europese voetbalbond.

Mogelijk volgen er nog extra sancties omdat de KNVB de zaak ook bij de aanklager betaald voetbal en de FIFA onder de aandacht heeft gebracht. De aanklager betaald voetbal heeft de mogelijkheid om punten in aftrek te rekenen.

Log hieronder in met je VI-account en laat weten hoe jij over de situatie denkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.