'Geld kan me niks schelen, ik zou zelfs naar Brazilië lopen'

Voor Roemenië staat vrijdag en dinsdag plaatsing voor het WK op het spel. De ploeg die in de kwalificatiecampagne ruim achter Oranje eindigde hoopt Griekenland over twee duels te verslaan en zo voor het eerst sinds 1998 plaatsing voor een mondiaal eindtoernooi af te dwingen.

'Geld kan me niks schelen, ik zou zelfs naar Brazilië lopen'

Vijftien jaar geleden reikte de gouden Roemeense generatie van onder anderen Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu en Dan Petrescu tijdens het WK in Frankrijk tot de laatste zestien, waarin het werd uitgeschakeld door Kroatië.

Bondscoach Victor Piturca (foto), die in de kwalificatie twee keer verloor van Oranje (1-4 en 4-0), kan bogen op goede statistieken. In zes competitieve onderlinge interlands verloor Roemenië nog nóóit van de Grieken. 'Dat is inderdaad mooi, maar dit zijn heel andere wedstrijden. Griekenland is een sterk en degelijk team, dat heel resultaat gericht kan spelen. Wij moeten in Griekenland sowieso een keer scoren om onszelf een goede uitgangspositie te verschaffen voor de return in Boekarest.'

De Roemeense internationals weten wat er in het tweeluik op het spel staat. 'Voor sommigen van ons is dit de laatste kans op een eindtoernooi', aldus de 32-jarige aanvaller Marius Niculae. 'Dit zijn dé grote wedstrijden van je loopbaan', meent Razvan Cocis. Bastia-aanvaller Claudiu Keseru verwoordt zijn WK-droom als volgt. 'Ik eet, adem, slaap en droom dit WK. Geld, premies, het kan me nu allemaal niks schelen. Ik zou nog naar Brazilië lopen als dat nodig is.'

Overigens heeft Piturca wel te kampen met blessureleed bij de Roemenen. Mihai Pintilii, Vlad Chiriches en Ciprian Tatarusanu haakten al geblesseerd af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen