Piturca: 'Begrijp niet dat iedereen Griekenland wilde'

Het Roemeense volk kreeg met Griekenland de gewenste tegenstander in de play-offs voor WK-plaatsing, maar bondscoach Victor Piturca was minder tevreden met de loting.

Piturca: 'Begrijp niet dat iedereen Griekenland wilde'

'Ik begrijp niet waarom iedereen Griekenland zo graag als tegenstander wilde. Iedereen gaat ervan uit dat wij beter zijn, maar de resultaten van Griekenland vertellen een ander verhaal. Ze hebben 25 punten gehaald in de kwalificatiereeks, slechts één keer verloren en staan vijftiende op de FIFA-ranglijst. Dan ben je volgens mij een prima team', laat Piturca weten in Roemeense media.

'Het wordt tegen hen extreem moeilijk, volgens mij zijn zij zelfs de favoriet. Maar mochten we ons plaatsen, ben ik de gelukkigste man ter wereld, dat zou fantastisch zijn. Ik had liever gehad dat de eerste wedstrijd in Boekarest zou zijn, maar we moeten ons nu voorbereiden op wat het lot ons heeft gegeven. We willen naar het WK, het volk blij maken. We zijn erg dichtbij', besloot de bondscoach.

Aan de andere kant is ook de Griekse aanvoerder Giorgos Karagounis op zijn hoede voor Roemenië. 'Willen we ons kwalificeren, moeten we fysiek én mentaal honderd procent zijn', waarschuwt hij. 'We moeten geconcentreerd zijn en met hart en ziel spelen, anders hebben we geen kans.'

Hij verwacht dat beide landen zich kunnen kwalificeren. 'Voor de loting zei ik al dat de kansen fifty fifty waren, welk land we ook zouden treffen. Daar blijf ik ook na deze loting bij.' Overigens liet de Griekse verdediger José Holebas zich op Twitter iets positiever uit dan zijn aanvoerder. 'Het is Roemenië geworden, die pakken we! Met alle respect.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen