Geïrriteerde Higuaín houdt eer aan zichzelf en stopt als international

Reacties

Hij werd sinds het WK in Rusland al niet meer opgeroepen en nu is ook het hoge woord eruit: Gonzalo Higuaín heeft zijn laatste interland voor Argentinië al gespeeld. De 31-jarige aanvaller heeft bondscoach Lionel Scaloni laten weten dat hij niet meer beschikbaar is als international.

Geïrriteerde Higuaín houdt eer aan zichzelf en stopt als international

De kans dat Higuaín nog zou worden opgeroepen, was al vrij klein. Scaloni liet na het teleurstellend verlopen toernooi in Rusland namelijk al weten een nieuwe weg in te slaan. Higuaín en Sergio Agüero zijn het voornaamste slachtoffer van die renovatie, aangezien generatiegenoten als Nicolás Otamendi, Ángel Di María en natuurlijk Lionel Messi nog wel voorkomen in de plannen.

Voorin heeft Scaloni met onder anderen Mauri Icardi, Lautaro Martínez en Paulo Dybala dan ook voldoende alternatieven. 'Mijn tijd bij de Selección is voorbij', liet Higuaín, goed voor 31 goals in 75 interlands, enigszins geïrriteerd weten aan FOX Sports Argentina. 'Nu zal ik de ploeg van een afstand blijven volgen. Dat zal een hoop mensen vast heel gelukkig maken.'

Die geïrriteerde reactie komt voort uit het feit dat Higuaín als international de nodige kritiek kreeg. Zo zou de huidige aanvaller van Chelsea het in grote wedstrijden te vaak laten afweten, zoals in de verloren WK-finale van 2014. Mede daardoor wacht tweevoudig wereldkampioen Argentinië al sinds 1993, toen het de Copa América won, op een grote internationale prijs.

Higuaín zal aan de jacht op internationaal succes dus geen bijdrage meer leveren. 'Ik heb met Scaloni gesproken en hem laten weten hoe ik erover denk. Dit is mijn besluit en ik denk dat het goed voor me is. Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn familie. Bovendien zie ik dat ze eronder lijden als ik zo word bekritiseerd. Ik ben blij dat ik deze beslissing heb genomen.'

Spelersprofiel

G. Higuaín


Geboortedatum:
10 december 1987
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Brest
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
89 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.