De rentree van Lionel Messi is uitermate teleurstellend verlopen. Met zijn aanvoerder en topscorer aller tijden weer in het elftal ging Argentinië vrijdagavond onderuit in een oefenduel met Venezuela.

1 - 3
Venezuela
Venezuela

Messi was sinds het teleurstellend verlopen WK van vorig jaar zomer in Rusland niet meer in actie gekomen voor Argentinië en stond in het Wanda Metropolitano in Madrid dus voor het eerst in bijna negen maanden weer aan de aftrap in een interland. Met de 31-jarige sterspeler weer binnen de lijnen moest de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni al vroeg in de achtervolging.

De wedstrijd was namelijk pas vijf minuten oud toen Roberto Rosales (ex-FC Twente) met een lange bal Salomón Rondon bereikte. De spits van Newcastle United nam de bal knap aan en passeerde doelman Franco Armani overtuigend. Het was pas de tweede tegengoal van Argentinië, waar Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis stond, onder het bewind van Scaloni.

Salomón Rondón was met zijn openingstreffer pas de tweede speler na Brazilië-verdediger Miranda die scoorde tegen Argentinië sinds het WK.

Messi bood aanvalspartner Lautaro Martínez na bijna een half uur een goede kans op de gelijkmaker, maar doelman Wuilker Fariñez pareerde het schot van de spits van Internazionale. Armani verrichtte enkele minuten later ook een belangrijke redding, maar was vlak voor rust geklopt toen zijn defensie stond te slapen en Jhon Murillo de bal fraai in de verre hoek krulde.

Na een door Messi ingeleide aanval mocht Argentinië toch nog even hopen op een goede afloop. Na een uur werd Giovani Lo Celso op de linkerflank weggestuurd door de aanvaller van Barcelona en hij bediende Lautaro Martínez: 1-2. Een kwartier later zorgde Josef Martínez (Atlanta United) echter voor een nieuwe domper door een goedkope penalty te benutten.

Scaloni had toen inmiddels al vier keer gewisseld en bracht vlak daarna met Roberto Pereyra nog een vijfde invaller. Messi mocht de hele wedstrijd blijven staan, maar zal geen fijn gevoel hebben overgehouden aan zijn terugkeer als international. Over vier dagen is Marokko de volgende tegenstander van Argentinië, dat komende zomer op de Copa América speelt.