Gehavend Roma ontsnapt aan blamage in bekertoernooi

AS Roma is in de achtste finale van het toernooi om de Coppa Italia ontsnapt aan een pijnlijke nederlaag tegen Cremonese. De ploeg uit de Serie B had tot de 77ste minuut een voorsprong in handen in Stadio Olimpico, waar Feyenoord over vijftig dagen aantreedt.

AS Roma
AS Roma
2 - 1
Cremonese
Cremonese

José Mourinho was ook met het oog op de komende periode ongetwijfeld benieuwd of de defensie van Roma overeind zou blijven. The Special One moest centrumverdedigers Chris Smalling en Marash Kumbulla missen vanwege blessures, terwijl met Evan Ndicka door Afrika Cup-verplichtingen nog een optie was weggevallen. Spelverdeler Bryan Cristante maakte deel uit van het centrale trio, net als rechtsback Zeki Çelik en Diego Llorente.

De drie werden in de 37ste minuut te kijk gezet in hun eigen strafschopgebied. Spits Frank Tsadjout handelde simpelweg sneller dan de Roma-verdedigers. De 24-jarige Italiaan, die zelden basisspeler was dit seizoen bij Cremonese, tikte de bal met zijn linker voor zijn rechter. Tsadjout klopte van dichtbij doelman Mile Svilar: 0-1.

Na de eerste helft was het geduld van Mourinho op. De Portugees voerde bij de start van de tweede helft een driedubbele wissel door en bracht onder anderen Paulo Dybala binnen de lijnen. Met La Joya op het veld werd het aanvalsspel van Roma van een hoger kaliber. De druk op Cremonese werd opgevoerd en dat resulteerde een kwartier voor het einde in de gelijkmaker. Romelu Lukaku kreeg de bal in een combinatie terug van Sardar Azmoun en schoot raak: 1-1.

Het was Dybala die even later nog voor meer opluchting zorgde in Stadio Olimpico. De wereldkampioen nam zijn verantwoordelijkheid toen de bal op de stip ging na een overtreding op Leonardo Spinazzola. Dybala zorgde met een feilloze strafschop voor de 2-1 en leidde zijn team zo naar de kwartfinale. Daarin is stadgenoot Lazio de tegenstander. Zo blijft Roma op drie fronten actief. Op 15 februari begint in De Kuip met tweeluik met Feyenoord in de Europa League.