Gefrustreerde De Jong wijt puntenverlies Ajax ook aan zichzelf

Reacties

De vele slordigheden moeten uit het spel bij Ajax wil de ploeg puntenverlies zoals bij ADO Den Haag voorkomen. Dat meent Frenkie de Jong, die naar eigen zeggen ook deelde in de malaise in de Hofstad.

Gefrustreerde De Jong wijt puntenverlies Ajax ook aan zichzelf

De twintigjarige middenvelder kreeg uit bij ADO een basisplaats van Marcel Keizer en betaalde het vertrouwen van zijn trainer voor rust terug met een goed optreden. 'Ik denk dat ik in de eerste helft wel redelijk goed speelde en ik had een paar assists kunnen hebben als het werd afgemaakt', baalde De Jong na afloop op het clubkanaal. 'Maar in de tweede helft heb ik te weinig gebracht. Het hele team, maar ikzelf zeker ook.'

Na een eenzijdige eerste helft waarin Ajax verzuimde meer afstand te nemen, voelde De Jong na rust het onheil naderen. De gelijkmaker van Bjørn Johnsen was volgens de Ajacied het gevolg van de verslapping bij de bezoekers. 'In de eerste helft waren we veel beter, we moeten dan sowieso met 0-3 voorstaan. In de tweede helft spelen we gewoon slecht. Veel onnodig balverlies. De tweede ballen waren voor ADO. Het publiek ging erachter staan en dan voel je het een beetje aankomen. Ze gooiden er wat strijd bij. Dat wilden ze in de eerste helft ook doen, maar toen voetbalden wij gewoon beter', analyseerde de vervanger van Lasse Schöne.

Een kwartier voor het einde verliet de jongeling het veld voor zijn Deense collega en concurrent. Op de bank nam de frustratie alleen maar toe bij De Jong: 'Ik zat daar met spanning, af en toe viel de bal net niet goed. Dan is er veel frustratie. We hebben twee of drie keer de lat geraakt volgens mij. Dat is pech of gewoon niet goed genoeg ingeschoten. Daar moeten we aan werken.'

De Amsterdammers spelen woensdagavond voor het bekertoernooi uit tegen Scheveningen, waarna ze zondag in de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen Vitesse spelen.

'Ajax was na rust misplaatst arrogant bij ADO'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.