'Gefrustreerd' Napoli zet kieskeurige Younes op zijspoor

Reacties

De dagen van Amin Younes als speler van Napoli lijken geteld. De voormalig speler van Ajax is door de Italiaanse club van de lijst met spelers gehaald die kunnen uitkomen in de knock-outfase van de Champions League.

'Gefrustreerd' Napoli zet kieskeurige Younes op zijspoor
© Pro Shots

Opmerkelijk, want begin dit seizoen schreef Napoli de Duitse vleugelaanvaller nog wel gewoon in voor de groepsfase van het miljardenbal. Younes kwam uiteindelijk tot één korte invalbeurt in het uitduel met Liverpool (1-1), zoals hij ook tijdens zijn spaarzame optredens in de Serie A vooral als invaller binnen de lijnen kwam (vijf keer).

Een belangrijke rol speelde Younes dit seizoen niet. Dat terwijl Carlo Ancelotti, inmiddels ontslagen en vervangen door Gennaro Gattuso, tijdens de laatste maanden van vorig seizoen vrijwel altijd een beroep op hem deed. In vier van de laatste vijf competitieduels stond de kleine dribbelaar zelfs in de basis en tekende hij ook voor één goal en twee assists.

Bij die kortstondige opleving bleef het voor Younes, die in de zomer van 2018 na een heuse transfersoap transfervrij overkwam van Ajax. Ruim anderhalf jaar later lijkt Napoli alweer van hem af te willen. Tijdens de afgelopen transferperiode weigerde de 26-jarige linksbuiten volgens Italiaanse media echter mee te werken aan een vertrek.

Belangstelling was er genoeg voor Younes. Volgens de in Napels gevestigde Corriere del Mezzogiorno had de Duitser met Libanese roots aanbiedingen van Sampdoria, Parma, Genoa, Torino, Sassuolo en Olympiakos Piraeus op zak, maar geen daarvan kon hem bekoren, zoals ook clubs uit het Midden-Oosten niet hoeven aan te kloppen.

Het leidde volgens de Italiaanse krant tot frustratie bij de clubleiding van Napoli, dat de komende weken alsnog een oplossing hoopt te vinden. Zo zouden clubs uit Rusland tot 21 februari uitkomst kunnen bieden. Vier dagen later is Barcelona de tegenstander in de Champions League. Ongeacht zijn toekomst is Younes er dan niet bij.

Di 25 feb. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer A. Younes
Meer over A. Younes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.