Napoli boekt derde zege op rij ondanks tegengoals van oude bekenden

Napoli heeft op bezoek bij Sampdoria een zwaarbevochten overwinning geboekt. En dat terwijl de ploeg van trainer Gennaro Gattuso na dik een kwartier een comfortabele voorsprong had.

Sampdoria
Sampdoria
2 - 4
Napoli
Napoli

De start van Napoli in Stadio Luigi Ferraris was namelijk uitstekend, want in de derde minuut kopte Arek Milik (foto) een voorzet van zijn landgenoot Piotr Zielinski binnen en in de zestiende minuut verdubbelde Eljif Elmas de voorsprong van de bezoekers. Daarmee leek Napoli op weg naar een eenvoudige overwinning.

Twee oud-spitsen van Napoli brachten Sampdoria echter weer helemaal terug in de wedstrijd. In de 26ste minuut volleerde Fabio Quagliarella schitterend raak en in de 73ste minuut benutte Manolo Gabbiadini een strafschop. Tussendoor scoorde Gastón Ramírez ook met een fraaie omhaal, maar dat doelpunt werd afgekeurd omdat Gabbiadini eerder in die aanval hands maakte.

Uiteindelijk gingen de drie punten toch mee naar Napels, want met het nodige geluk zorgde Diego Demme in de 83ste minuut voor de 2-3. Een schot van zijn ploeggenoot Lorenzo Insigne werd geblokt, maar de keeper lag daardoor in de verkeerde hoek. Demme schoot de afvallende bal daarna beheerst in de andere hoek. In de achtste minuut werd het zelfs nog 2-4 door invaller Dries Mertens.

Door de overwinning, de derde op rij in alle competities, heeft Napoli nu 30 punten uit 22 duels. De achterstand op AC Milan, Cagliari en Parma, die deze speelronde allemaal tegen puntenverlies aanliepen, bedraagt daardoor nog maar twee punten. Milan bezet nu de zesde plaats, die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op Europa League-voetbal. Ook via het toernooi om de Coppa Italia kan Napoli nog Europees voetbal bereiken. Daarin speelt het in de halve finale tegen Internazionale.