Ancelotti voorziet grote rol voor Younes in nieuw seizoen

Reacties

Napoli rekende zondag buitenshuis af met Frosinone (0-2). Bij de twee doelpunten waren drie ex-spelers uit de Eredivisie betrokken: Dries Mertens maakte de openingstreffer en daarna scoorde Amin Younes op aangeven van Arek Milik.

Ancelotti voorziet grote rol voor Younes in nieuw seizoen

Younes schreef kort na rust zijn derde doelpunt van dit seizoen bij, in 274 minuten speeltijd. De Duitser heeft gemiddeld slechts 91 minuten nodig om tot scoren te komen: in de Serie A komt dit seizoen alleen Juventus-aanvaller Moise Kean nog sneller tot een treffer (eens per 58 minuten).

Trainer Carlo Ancelotti toonde zich na afloop zeer tevreden over Younes. De vleugelspeler maakte pas eind maart zijn Serie A-debuut, nadat fysieke tegenslag hem maanden aan de kant hield in Napels.

Amin Younes scoort dit seizoen gemiddeld eens per 91 minuten in de Serie A.
Amin Younes scoort dit seizoen gemiddeld eens per 91 minuten in de Serie A.

'Amin is weer terug na een blessure, dus het is niet meer dan logisch dat hij nog niet aan alle trainingen heeft deelgenomen', liet Ancelotti na afloop weten. 'Maar vandaag bewees hij weer waartoe hij in staat is. Hij is echt geweldig in één op één-situaties, daar moeten wij het maximale zien uit te halen.'

De goede vorm waarin Younes verkeert mag gerust verrassend genoemd worden. In eerste instantie was hij ongelukkig met zijn overstap van Ajax naar Napoli. Hij ontkende een handtekening te hebben gezet in Italië en probeerde onder de gemaakte afspraken uit te komen.

Na een goed gesprek met Ancelotti vond Younes alsnog zijn draai, maar weerhield een achillespeesblessure hem ervan in actie te komen. De Duitser heeft zich inmiddels echter helemaal teruggeknokt. Zondag stond hij voor de derde keer in de basis en was hij belangrijk met een doelpunt.

Ancelotti ziet nu al uit naar het nieuwe seizoen met Younes op de flank. 'Ik heb het idee dat hij volgend seizoen echt zijn stempel gaat drukken', zegt de trainer hoopvol.

Mertens
Ook Mertens werd overladen met complimenten na de overwinning. De Belg maakte zijn 81ste doelpunt in de Serie A voor Napoli, evenveel als Diego Maradona er maakte tussen 1984 en 1991.

'Het fijne aan Mertens is dat hij altijd alles geeft, ook als hij niet in de wedstrijd zit. Ik houd enorm van zo'n houding. Bovendien wordt hij altijd chagrijnig als hij niet aan spelen toekomt', voegt Ancelotti met een knipoog toe.

'Ik ben blij voor hem dat hij op gelijke hoogte is gekomen met Maradona. Hij verdient het volledig. Mertens heeft absoluut een rol te vervullen in de toekomst van deze club. Hij is een belangrijke jongen wiens houding ook overslaat op de rest van de groep.'

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.